V Španielsku sa snažia zmeniť zákon o držbe zbraní

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 15:48 • 2 min
V Španielsku sa snažia zmeniť zákon o držbe zbraní

MADRID - Španieli by mali mať povolenú držbu strelných zbraní a použiť ich v prípade sebaobrany a bez právnych následkov. Takéhoto názoru je Santiago Abascal, líder krajne pravicovej španielskej strany VOX. Agentúra AP poskytla túto informáciu počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

"V strane VOX si myslíme, že je potrebné rozšíriť rozsah chápania zákonom povolenej sebaobrany, aby sa neopakovali také nespravodlivé situácie, akú napríklad minulý rok zažil istý starší muž z Tenerife," povedal Abascal. Španielsky denník 20 minutos ttoto jeho vyhlásenie uverejnil na svojom webovom portáli.

 

img

 

Muža z tenerife vo veku 83 rokov minulý rok odsúdili na dva a pol roka väzenia za to, že ešte v roku 2015 zastrelil zlodeja, ktorý sa vlámal do jeho domu a napadol jeho ženu. Abascal sa v minulosti chválil nosením zbrane, pretože jeho rodina bola roky terčom separatistickej organizácie Baskicko a jeho sloboda (ETA).

 

img

 

Štyridsaťdvaročný politik tvrdí, že zákon by mal tým, ktorí nemajú záznam v registri trestov, povoľovať držať doma zbraň a oprávňovať jej použitie v "skutočne život ohrozujúcej situácii". Oficiálne informácie však udávajú, že v susedných štátoch Španielska je výskyt domových vlámačiek vyšší a podobný zákon tam nemajú zavedený.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Descansando en la patria chica, Amurrio. #EspañaViva

Príspevok, ktorý zdieľa 🇪🇸 Santiago Abascal 🇪🇸 (@santi_abascal),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona