V Španielsku sa pri požiari zrútili dve helikoptéry, horí aj bulharská Vitoša

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 07:25 • 2 min
V Španielsku sa pri požiari zrútili dve helikoptéry, horí aj bulharská Vitoša

V Španielsku sa pri požiari zrútili dve helikoptéry, horí aj bulharská Vitoša - Svet Dve helikoptéry sa dnes zrútili pri hasení mohutného lesného požiaru pri meste Valencia v Španielsku. Pri nešťastí zahynul jeden pilot.

slovakia

left justify in out

img

Dve helikoptéry sa dnes zrútili pri hasení mohutného lesného požiaru pri meste Valencia v Španielsku. Pri nešťastí zahynul jeden pilot.
      Podľa informácií španielskych úradov sa vrtuľníky zrútili nezávisle od seba v blízkosti obce Cortes de Pallás. Oboch pilotov z druhého stroja sa podarilo zachrániť, neutrpeli žiadne zranenia. Príčiny a okolnosti havárií zatiaľ nie sú známe.
      Španielskym hasičom sa podarilo zabrániť ďalšiemu šíreniu požiaru. Situácia v oblasti sa stabilizovala. V regióne Valencia požiare zničili až 500 štvorcových kilometrov lesov a kríkových porastov.
      Viac ako 3000 ľudí tam muselo dočasne opustiť svoje domovy. Pri hasení požiarov pomáhalo 40 lietadiel a v nasadení bolo 1500 hasičov, ako aj vojaci špeciálnej jednotky.
      Nebezpečenstvo lesných požiarov je tohto roku v Španielsku obzvlášť veľké. Krajina zažila najsuchšiu zimu za niekoľko desaťročí. V niektorých regiónoch sa prejavili aj úsporné opatrenia, ktoré priniesli finančné škrty u hasičov.
      V Bulharsku zachvátil požiar chránené územie v pohorí Vitoša, neďaleko hlavného mesta Sofia. Plamene sa rozhoreli na šiestich hektároch.
      Na hasení požiaru v ihličnatom lese sa dnes podieľalo vyše 350 hasičov, ako aj zložky bulharského ministerstva vnútra, lesníci a dobrovoľníci. Krajina trpí už niekoľko dní vlnou horúčav. Teploty nad 35 stupňov Celzia by v Bulharsku mali pokračovať.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies