V Španielsku je to pre Barcelonu úplne iný príbeh, v tejto sezóne La Ligy ešte neprehrala

NETKY.SK • 7 Január 2021, 14:46 • 2 min
V Španielsku je to pre Barcelonu úplne iný príbeh, v tejto sezóne La Ligy ešte neprehrala

BILBAO - Na čelných priečkach tabuľky najvyššej španielskej futbalovej súťaže sa po dlhom čase objavil aj katalánsky veľkoklub z Barcelony. V dohrávke 2. kola La Ligy FC Barcelona zvíťazil na trávniku Athletic Bilbao 3:2 (2:1) a posunul sa na tretie miesto. Pred Kataláncami sú už len jeho najväčší rivali, a to Real Madrid o sedem a Atlético Madrid o päť bodov.

slovakia

left justify in out

Neuveriteľná súhra 
Trénera Marcelina Garcíu Torala pri jeho debute na lavičke Bilbaa potešil už v 3. min gólovým únikom Iňaki Williams. Lenže potom v tíme hostí začala úradovať dvojgeneračná dvojica Pedri - Messi. Osemnásťročný španielsky talent najprv hlavou v 14. min vyrovnal na 1:1 a v 38. min efektnou pätičkou vyzval 33-ročného Argentínčana na jednoduché zakončenie do odkrytej časti bránky.

 

img

 

Dvakrát zazvonila konštrukcia 

V druhom polčase najprv Messi ukážkovo opečiatkoval pravú žrď domácej bránky a v 62. min po spolupráci s Antoinem Griezmannom zvýšil vedenie hostí na 3:1. Neskôr mal juhoamerický líder "blaugranas" na kopačke aj prvý hetrik v sezóne, ale ľavačkou opäť namieril len do konštrukcie bránky Unaia Simona.

 

 

Stále bez prehry 

Posledné slovo v zápase mal domáci Iker Muniain, avšak až v 90. min. Od "deštrukčnej" domácej prehry v Lige majstrov s Juventusom Turín (0:3) hráči FC Barcelona v domácej najvyššej súťaži ani raz neprehrali a v siedmich zápasoch dokráčali k piatim víťazstvám a dvom remízam.

Messi si pripísal druhý dvojgólový zápis v sezóne 2020/2021 a v tabuľke strelcov La Ligy sa s 9 zásahmi dotiahol na dosiaľ vedúce trio Luis Suárez (Atlético Madrid), Gerard Moreno (Villarreal), Iago Aspas (Celta Vigo).

 

img

 

Vyjadrenia oboch trénerov 

Tréner Ronald Koeman po zápase najviac vyzdvihol hru stredopoliarov. "Vždy je dôležité mať dobrých hráčov v strede poľa, lebo tam sa diktuje tempo hry. V hráčoch, akými sú Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri a tiež Leo Messi máme takých, ktorí vedia udať tón hre. Nie som prekvapený, že Pedri je jeden z nich. Je mladý, ale úroveň jeho hry je vysoká," skonštatoval Koeman.

 

img

 

Na adresu kapitána Messiho doplnil: "Skvelú hru a túžbu po víťazstve ktoré ukazuje v každom zápase, dnes doplnil aj gólmi."

Koemanov náprotivok Marcelino svoju premiéru pri kormidle Bilbaa zhodnotil takto: "Prvých 20 minút sme mali fenomenálnych. Hrali sme presne tak, ako som chcel - rýchlo a do bránky. Ublížili nám dva góly súpera a zaklincoval to Messi gólom na 3:1."

 

 

Náročný program 

Bilbao je v tabuľke na 9. mieste a bude mať čo robiť, aby si ho udržalo. Už o dva dni ho čaká súboj na ihrisku lídra tabuľky Atlética a 14. januára si Athletic zmeria sily s druhým madridským klubom Realom v boji v semifinále o Španielsky superpohár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies