V Španielskom pohári sa črtá finále FC Barcelona - Real Madrid

NETKY.SK • 6 Február 2014, 13:03 • 2 min
V Španielskom pohári sa črtá finále FC Barcelona - Real Madrid

MADRID - V Španielskom kráľovskom pohári je na obzore finále medzi futbalistami FC Barcelona a Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Katalánsky tím v prvom semifinálovom stretnutí zdolal Real Sociedad San Sebastian 2:0 a "biely balet" pôjde do odvety s ešte väčším náskokom po víťazstve 3:0 v prestížnom mestskom derby s Atleticom.

Na San Bernabeu sa domácim vydarila odveta za minuloročné pohárové finále, v ktorom na rovnakom štadióne vyhralo Atletico 2:1 po predĺžení. Barcelona zasa dokázala proti Realu Sociedad na Nou Campe využiť početnú prevahu o jedného hráča.  Barcelona a Real Madrid sa stretli naposledy vo finále Španielskeho pohára v roku 2011, keď Cristiano Ronaldo rozhodol hlavičkou v predĺžení o tom, že trofej získajú Madridčania. Ak oba tímy zvládnu semifinálovú odvetu, stretnú sa 19. apríla vo finále.

Atletico, ktoré sa cez víkend vyšplhalo na čelo tabuľky Primera division, utrpelo prvú prehru od októbra 2013. "Snažili sme sa, ale nepodarilo sa nám dnes nájsť cestu do súperovej bránky. Pri úvodnom góle mali domáci veľkú dávku šťastia, potom sa im už hralo lepšie. Hráči sa cítia po prehre 0:3 mizerne. Sú z toho smutní, pretože chcú vyhrávať. Musíme sa vrátiť na víťaznú vlnu tak, skoro ako to len pôjde," cituje agentúra Reuters trénera Atletica Diega Simeoneho.

V stredu na San Bernabeu mal prvú gólovú šancu tvorca hry hostí Arda Turan, ale brankár Iker Casillas si s jeho hlavičkou poradil. O štyri minúty neskôr vystrelil spoza šestnástky stopér Pepe, pričom jeho pokus tečoval Emiliano Insua do protismeru brankára Thibauta Courtoisa - 1:0. Po zmene strán Angel Di Maria naservíroval kolmicu  do šestnástky pre Jese Rodrigueza, ktorý sa z gólovej parkety nemýlil - 2:0. Gólový účet zápasu uzavrel v 73. minúte Di Maria, ktorého strela skončila v sieti hostí vďaka tečovanej lopte od obrancu Mirandu.  

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti nešetril slovami chváli na adresu svojich zverencov, pričom ich výkon označil za najlepší odvtedy, čo prevzal mužstvo po Jose Mourinhovi. "Hrali sme nesmierne efektívne a darilo sa nám prenikať po krídlach. Mojim želaním je mať mužstvo, ktoré bude hrať tak, ako sme hrali my dnes večer. Musíme však zostať ostražití, pretože zatiaľ sme v podstate odohrali len jeden polčas pohárového dvojzápasu a Atletico sa ešte bude snažiť o zvrat," povedal taliansky kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies