V Španielku vyhlásili premiéra Rajoya za personu non grata

NETKY.SK • 22 Február 2016, 18:00 • 2 min
V Španielku vyhlásili premiéra Rajoya za personu non grata

PONTEVEDRA - Úradujúci španielsky premiér, líder Ľudovej strany (PP) Mariano Rajoy sa v meste Pontevedra, v ktorom strávil značnú časť mladosti a v ktorom svojho času začal politickú kariéru, stal nežiaducou osobou.

slovakia

left justify in out

Rada mesta ležiaceho na severozápade Španielska zdôvodnila dnes rozhodnutie o zaradení Rajoya medzi persony non grata faktom, že jeho vláda predĺžila o ďalších 60 rokov povolenie na prevádzku v oblasti kontroverzne vnímanej celulózky. Ochranári totiž túto prevádzku ležiacu v okolí mesta kritizujú ako znečisťovateľa tamojšieho zálivu.

 

Za vyhlásenie Rajoya za nežiaducu osobu v Pontevedre hlasovali na zasadaní miestnej rady zástupcovia socialistov z PSOE, galícijských nacionalistov, ako aj predstavitelia jednej z iniciatív blízkej ľavicovej strane Podemos. Rajoyovi stranícki kolegovia opustili rokovaciu sieň demonštratívne ešte pred hlasovaním.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona