V Španej Doline idú opravovať cestu, turisti na autách budú parkovať na kraji obce

NETKY.SK • 16 Február 2023, 18:00 • 2 min
V Španej Doline idú opravovať cestu, turisti na autách budú parkovať na kraji obce

ŠPANIA DOLINA - Domáci i zahraniční návštevníci starobylej Španej Doliny sa budú musieť počas nadchádzajúcej turistickej sezóny prispôsobiť obmedzeniam v doprave, ktoré súvisia so sanáciou havarijného stavu cesty pri vstupe do obce. Turisti na autách sa preto nedostanú na námestie, ale musia využiť záchytné parkovisko na okraji obce, v priestore Rudných Baní.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková. "Predmetom stavby je technickými opatreniami sanovať havarijný stav na ceste tretej triedy, v kilometri 3,770-3,900 v dotyku s rodinným domom č. 125 vrátane sanácie odvodnenia a bezpečnostných zariadení," priblížila Štepáneková. Ako vyvolaná investícia stavby bude realizácia elektrickej prípojky pre rodinný dom a preloženie stĺpu verejného osvetlenia s vybudovaním nového podperného bodu. Do obce sa ale podľa starostky Martiny Wilhelmerovej obchádzkovou trasou dostanú osobnými autami všetci obyvatelia Španej Doliny.

 

Návštevníci budú ale musieť autá nechať na parkovisku na kraji obce. Podľa hovorkyne BBSK pre potreby zásobovacích áut sa uvažuje s tým, že zhotoviteľ bude súčinný a uvoľní pravý jazdný pruh cesty po dobu minimálne jednej hodiny. Cesta III/2410 sprístupňuje obec Špania Dolina ako dôležité turistické a kultúrne centrum zapísané v zozname pamiatkových rezervácií SR ako pamiatková rezervácia ľudového staviteľstva. Stavenisko bolo zhotoviteľovi stavby odovzdané už v decembri 2022. Náklady na opravu cesty sú vo výške 960.000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies