V spaľovni odpadov v Kokšov-Bakši vzbĺkol záhradný odpad, zasahovali hasiči

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 15:39 • 2 min
V spaľovni odpadov v Kokšov-Bakši vzbĺkol záhradný odpad, zasahovali hasiči

KOŠICE - Hasiči zasahovali v stredu (25.3.) večer v spaľovni odpadov v Kokšove-Bakši pri Košiciach a hasili veľkorozmerný odpad zo záhrad, ktorý sa vznietil.

slovakia

left justify in out

Pracovníci spoločnosti Kosit, ktorej patrí spaľovňa, sa pokúšali najskôr požiar uhasiť svojpomocne, napokon im museli prísť na pomoc tri hasičské posádky.
     

Odpad doniesli neznámi záhradkári a uložili ho na vonkajšiu izolovanú plochu, ktorá slúži na jeho dotriedenie ešte pred vložením do drviča a zásobníka odpadu. Po niekoľkých hodinách sa odpad vznietil, čo podľa spoločnosti znamená, že bol už dovezený v tlejúcom stave.
     

„Nakoľko sa táto situácia pravidelne opakuje, dovolili by sme si vyzvať obyvateľov, aby nepodceňovali následné riziko požiaru tým, že do kontajnerov v meste a v záhradkárskych zónach sypú neuhasený odpad z jarného upratovania alebo inej činnosti," upozornil generálny riaditeľ podniku Marián Christenko. 
     

Požiar nespôsobil žiadnu škodu na majetku. TASR o tom dnes informovala Jana Končeková zo spoločnosti Kosit.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona