V Šoporni si policajti posvietili na drogy, ale aj vlámačky

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 11:44 • 2 min
V Šoporni si policajti posvietili na drogy, ale aj vlámačky

BRATISLAVA/GALANTA - Na drogy, ale aj na krádeže si posvietili policajti v Šoporni v okrese Galanta.

slovakia

left justify in out

Pri štvrtkovej domovej prehliadke v jednom z rodinných domov zaistili vrecúška s konope, striekačky s drogami a rôzne nástroje používané na prípravu, aplikáciu a distribúciu drog. Podľa predbežnej expertízy sa zo zaisteného množstva drogy dalo pripraviť minimálne 1 445 dávok marihuany a desať dávok pervitínu. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinili 22-ročného miestneho mladíka. V prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami tri až desať rokov. Vyšetrovateľ spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby.

 

Policajti pracovali aj na objasnení vlámačiek po celom Galantskom okrese. Pri prehliadke v ďalšom rodinnom dome v obci našli množstvo nakradnutých vecí z domov a firiem, napríklad elektrické aj ručné dielenské náradie a asi 30 starožitných predmetov. Polícia má vytypované podozrivé osoby a prípad ďalej vyšetruje. Ako uviedla Kredatusová, okrem toho našli aj 600 nábojov rôzneho kalibru a päť krátkych guľových zbraní. V tejto súvislosti už polícia začala trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona