V Somálsku sa začalo očkovať proti cholere, nakazených je vyše 30-tisíc ľudí

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 13:57 • 2 min
V Somálsku sa začalo očkovať proti cholere, nakazených je vyše 30-tisíc ľudí

JOHANNESBURG - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a vláda Somálska spustili v tejto africkej krajine očkovanie proti cholere. Zaočkovaných má byť celkovo 460.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Tomuto hnačkovému ochoreniu tento rok v Somálsku podľahlo už 618 ľudí. Celkovo úrady registrujú 31.674 nakazených, uviedla dnes WHO vo svojom vyhlásení. Píše o tom agentúra DPA.

 

Očkovanie sa začalo v stredu v regióne Baidoa na juhozápade krajiny, kde by vakcínu malo dostať 224.000 ľudí. Očkovať sa bude aj v ďalších oblastiach.

 

Vypuknutie epidémie cholery odborníci spájajú so suchom, ktoré postihlo tento štát Afrického rohu a kvôli ktorému viac ako šesť miliónov ľudí trpí aj nedostatkom potravín a hladom. Ďalšími príčinami šírenia cholery sú nedostupnosť pitnej vody, nedostatočná hygiena a podvýživa obyvateľstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona