V Solčanoch by mal vzniknúť závod na výrobu a spracovanie plastov

NETKY.SK • 25 Január 2017, 15:17 • 2 min
V Solčanoch by mal vzniknúť závod na výrobu a spracovanie plastov

SOLČANY – Spoločnosť Solčany Properties, s. r. o., plánuje vybudovať v obci Solčany v okrese Topoľčany závod na výrobu a spracovanie plastov pre automobilový priemysel. Nový závod by mal vzniknúť na pozemku, ktorý je podľa územného plánu obce určený na výrobnú zónu.

slovakia

left justify in out

Výstavba by sa mala začať v máji, investor plánuje spustiť prevádzku koncom tohto roka. Podľa predloženej projektovej dokumentácie sú náklady na realizáciu projektu vyčíslené na 6 miliónov eur. Firma plánuje v prvej etape zamestnať 58 ľudí, postupne by sa mal ich počet navýšiť na konečných 215 zamestnancov. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

 

Nový závod na výrobu a spracovanie plastov pre automobilový priemysel by mal vyrásť na pozemku s celkovou výmerou 32.000 štvorcových metrov. Zastavaná plocha výrobného areálu predstavuje 13.655 štvorcových metrov. Vo výrobnej časti závodu bude v prvej etape výroby nainštalovaných 14 vstrekolisovacích automatov s robotickou rukou a príslušenstvom. V ďalších etapách rozširovania výroby investor počíta s možnosťou inštalovania ďalších vstrekovacích lisov do maximálnej kapacity 60 kusov.

 

V prvej etape prevádzky plánuje firma zamestnať 48 výrobných a desať administratívnych zamestnancov. Pri maximálnej kapacite bude potrebných 192 pracovníkov vo výrobe a 23 v administratíve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona