V Sofii sa začal dvojdňový zjazd opozičných socialistov

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 14:25 • 2 min
V Sofii sa začal dvojdňový zjazd opozičných socialistov

SOFIA - Dvojdňový zjazd najväčšej bulharskej opozičnej strany sa dnes začal v Sofii za účasti viac ako 700 delegátov, ktorí by mali na rokovaní schváliť novú politickú platformu a rozhodnúť aj o budúcom lídrovi strany.

slovakia

left justify in out

Kandidátmi na predsednícky post sú Michail Mikov, ktorý nahradil v roku 2014 na čele BSP Sergeja Staniševa. Za jeho hlavných rivalov spomedzi takmer troch desiatok kandidátov sú označovaní podpredsedníčka strany Kornelia Ninovová a prvý muž ľavicového krídla strany Janaki Stoilov.


Už 49. zjazd najstaršej bulharskej politickej strany sa koná šesť msiacov pred prezidentskými voľbami v balkánskej krajine.


Postkomunistická BSP má za sebou, ako pripomína tlačová agentúra DPA, viacero volebných neúspechov, od roku 2005 nezvíťazila v žiadnych voľbách.


Vnútropoliticky je strana jednoznačne proti jednotnej desaťpercentnej dani z príjmu, zahraničnopoliticky za užšiu spoluprácu s Ruskom a za zrušenie sankcií Európskej únie voči tejto krajine.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies