V Soči rozdali športovcom 100-tisíc kondómov, každý má dva na deň

NETKY.SK • 12 Február 2014, 10:53 • 2 min
V Soči rozdali športovcom 100-tisíc kondómov, každý má dva na deň

SOČI - Organizátori Zimných olympijských hier v Soči rozdali športovcom približne 100.000 kondómov. Informovala o tom agentúra dpa. Pri brehu Čierneho mora preteká dohromady 2800 športovcov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"V priemere to vychádza, že každý športovec má dva prezervatívy na deň a môže tak podať maximálny výkon aj mimo športoviska," komentovala ruská rozhlasová stanica Echo Moskvy. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) počíta, že tak ako na minulých olympijských hrách bude v olympijskej dedine prebiehať bujarý sexuálny život. Rozdávanie kondómov je v rámci kampane proti ochoreniu AIDS, uviedol hovorca MOV.

Na OH 2012 v Londýne dostali športovci 150.000 kondómov, pred štyrmi rokmi vo Vancouveru rozdali na ZOH dokonca 250.000 kusov.  Federálne centrum Anti-Aids v Moskve kritizuje, že téma HIV je v krajine ZOH stále tabu. Podľa odhadov je v Rusku je zo 143 miliónov obyvateľov nakazených vírusov HIV asi milión ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies