V Soči predstavili hymnu a mohutné kruhy

NETKY.SK • 29 Október 2013, 15:16 • 2 min
V Soči predstavili hymnu a mohutné kruhy

SOČI - Pri príležitosti 100 dní do začiatku zimných olympijských hier v Soči predstavili organizátori novú fanúšikovskú hymnu a pred železničnou stanicou sa rozsvietili veľké olympijské kruhy. Melódia hymny sa bude hrať na všetkých športoviskách počas zimných olympijských i paralympijských hier.

slovakia

left justify in out

Pieseň nahrali muzikanti zo skupiny Tokio na čele s Jaroslavom Malým, ktorý je autorom hudby i textu. Hymnu vyberali počas dvoch rokov na rôznych kultúrych podujatiach v ruských mestách ich návštevníci. Pre zahraničných návštevníkov pripravili aj anglickú verziu.

Na námestí pred železničnou stanicou v Soči odhalili v utorok mohutné olympijské kruhy. Každý z nich má priemer 1,5 metra. Celková hmotnosť je 70 kg. Kruhy s konštrukčnou výškou 6 až 7 metrov vyrobili z ľahkých kompozitných materiálov. V Soči a okolí bude celkovo päť podobných olympijských kruhov. Do konca roka sa objavia na na železničnej stanici Adler, na námestí pred mestskou radnicou a v lyžiarskom stredisku Laura. Posledné budú na Červenej Poľane, ich priemer bude 4 metre a malo by ich byť vidieť z každého miesta horskej olympijskej oblasti.

V stredu 30. októbra bude 100 dní do začiatku zimných olympijských hier. Olympijský oheň sa v Soči rozhorí medzi 7. až 23. februárom 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies