V Soči nežijú žiadni homosexuáli, konštatoval starosta

NETKY.SK • 28 Január 2014, 08:50 • 2 min
V Soči nežijú žiadni homosexuáli, konštatoval starosta

MOSKVA - V Soči nežijú žiadni homosexuáli, vyhlásil starosta tohto ruského mesta, ktoré bude onedlho dejiskom zimných olympijských hier. Anatolij Pachomov sa takto vyjadril pre britskú spravodajskú stanicu BBC, ktorá rozhovor odvysielala v pondelok.

slovakia

left justify in out

"Tu na Kaukaze, kde žijeme, to nie je akceptované. Nemáme ich v našom meste," konštatoval starosta Soči. Podľa agentúry RIA Novosti sa však zdá, že Pachomov od svojho postoja počas rozhovoru ustúpil. Na otázku, či je naozaj presvedčený o tom, že v Soči nie je ani jeden homosexuál, odpovedal: "Nie som si istý, ale naozaj žiadneho nepoznám."

Práva homosexuálov v Rusku sa stali kontroverznou témou po tom, čo Moskva vlani schválila zákon o zákaze propagácie netradičných sexuálnych vzťahov medzi neplnoletými. Ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň povedal, že homosexuáli sú v Soči vítaní, ale "deti musia nechať na pokoji".

Jeho americký partner Barack Obama sa na olympiáde nezúčastní. Do delegácie ale nominoval dvoch homosexuálnych bývalých atlétov, čo je široko vnímané ako reakcia na ruský zákon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies