V Sobranciah zakázali organizovať hromadné podujatia, dôvodom je žltačka

NETKY.SK • 2 September 2016, 13:42 • 2 min
V Sobranciah zakázali organizovať hromadné podujatia, dôvodom je žltačka

SOBRANCE – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Michalovciach nariadil zákaz organizovať hromadné podujatia v meste Sobrance. Informuje o tom na svojej webovej stránke. Podľa zverejneného dokumentu to vyžaduje naliehavý verejný záujem na ochranu zdravia ľudí.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je opakované hlásenie michalovskej nemocnice o ochorení na vírusovú hepatitídu typu A u obyvateľov Sobraniec. Existuje vysoké riziko, že v prípade konania hromadných podujatí, kde dochádza k stretnutiu väčšieho množstva ľudí, môže dôjsť k ďalšieho šíreniu žltačky. Zrušený bol z tohto dôvodu aj dnešný Festival Gitarového múzea. Ten mal do mesta priniesť osemhodinový program, v ktorom mali vystúpiť Peter Bič, Mukatado či Hurikán.

 

Ako pre TASR uviedol riaditeľ Gitarového múzea Imrich Ferko, rozhodnutie RÚVZ prijali s úplným rešpektom. Podľa jeho slov sú všetci účinkujúci sklamaní, no prejavili záujem o náhradný termín. „Niekoľko vhodných by tu aj bolo, ale je pre nás ťažké určiť ten správny, keďže nevieme odhadnúť, kedy sa zákaz organizovania hromadných podujatí v meste skončí,“ dodal. Náhradné priestory nehľadali, keďže festival priamo súvisí s múzeom a s pamiatkou na jeho zakladateľa Jančiho Ferka.

 

Podľa slov riaditeľa sa na programe festivalu malo podieľať približne 100 účinkujúcich. „Opäť ich zladiť na iný dátum, je pre organizátorov veľmi ťažké,“ dodal s tým, že ide o podujatie, ktoré sa koná v exteriéri, s ktorým súvisí aj vhodné počasie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona