V sobotu zhasne osvetlenie Primaciálneho paláca

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 07:14 • 2 min
V sobotu zhasne osvetlenie Primaciálneho paláca

V sobotu zhasne osvetlenie Primaciálneho paláca

slovakia

left justify in out

img

Bratislavská samospráva sa po roku opäť aktívne zapojí do celosvetového projektu Hodina Zeme, ktorého nositeľom je Svetový fond na ochranu prírody (WWF). V sobotu (31.3.) bude preto počas celej noci vypnuté osvetlenie Primaciálneho paláca a zo soboty na nedeľu (1.4.) návštevníci hlavného mesta neuvidia ani slávnostné osvetlenie konštrukcií Mosta Apollo a Nového mosta. TASR o tom dnes informoval hovorca hlavného mesta Ľubomír Andrassy.

"Slovenská metropola sa týmto krokom hlási k ostatným mestám v rámci Európy i sveta, ktoré v rámci svojich možností realizujú opatrenia zamerané na šetrenie energiami a svojimi aktivitami znižujú nebezpečenstvo vážnych klimatických zmien," vysvetlil Andrassy.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik pri tejto príležitosti vyzval na účasť aj obyvateľov hlavného mesta, aby zhasnutím svetiel vo svojich domácnostiach a firmách pripojili slovenskú metropolu k miliónom ľudí na celom svete.

Symbolické hodinové vypnutie svetiel sa spustí v sobotu večer o 20.30 h. Osvetlenie by v tomto čase malo zhasnúť napríklad aj na Bojnickom zámku, Hrade Červený kameň či v Slovenskom národnom múzeu – Múzeum Bojnice.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona