V sobotu v Primera Division vysoké víťazstvá favoritov

NETKY.SK • 28 September 2014, 12:36 • 2 min
V sobotu v Primera Division vysoké víťazstvá favoritov

MADRID - Päť sobotňajších zápasov 6. kola španielskej futbalovej Primera Division prinieslo vysoké víťazstvá favoritov. Naplno bodovala kompletná trojica najväčších kandidátov na titul - Real Madrid, FC Barcelona i Atletico Madrid.

slovakia

left justify in out

Ako prvý triumfoval Real, ktorý zvíťazil na ihrisku Villarrealu 2:0. Skóre otvoril v 32. minúte pohotovou strelou chorvátsky stredopoliar Luka Modrič. O osem minút neskôr stanovil konečný výsledok vyrovnaného stretnutia, v ktorom domáci ťahali za kratší koniec v efektivite, po rýchlej kontre portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo. Ten skóroval už v šiestom súťažnom zápase v rade. Real naplno bodoval v domácej lige tretíkrát za sebou a vyšvihol sa na priebežné 5. miesto tabuľky.
      

Ronaldo sa tak stal s 187 presnými zásahmi už tretím najlepším ligovým strelcom v klubových dejinách, keď prekonal Carlosa Santillanu. V historickej tabuľke sú pred ním už iba dve legendy - Raul Gonzalez (228 gólov) a Alfredo Di Stefano (216).
      

Nezaváhal ani najväčší rival Realu, FC Barcelona rozstrieľala na Nou Campe Granadu 6:0. O tri góly "blaugranas" sa postaral Brazílčan Neymar, dva pridal Argentínčan Lionel Messi a zostávajúci Chorvát Ivan Rakitič. "Barca" tak v domácej súťaži v tejto sezóne stále ešte ani raz neinkasovala, v šiestich zápasoch dosiahla päť víťazstiev a jednu remízu pri impozantnom skóre 17:0. Na čele tabuľky má naďalej dvojbodový náskok pred druhým Atleticom Madrid, ktoré v sobotu rozdrvilo Sevillu 4:0.
      

Víťazstvo Raya Vallecana na ihrisku Levante 2:0 zariadil dvoma gólmi už v prvom polčase Brazílčan Leo Baptistao. V záverečnom sobotňajšom zápase medzi Athleticom Bilbao a Eibarom sa zrodila bezgólová remíza.

      

sumáre:
Villarreal – Real Madrid 0:2 (0:2)
Góly: 32. Modrič, 40. Cristiano Ronaldo

 

FC Barcelona – Granada 6:0 (3:0)
Góly: 26., 45. a 66. Neymar, 62. a 82. Messi, 43. Rakitič
      
Atletico Madrid - Sevilla 4:0 (2:0)
Góly: 19. Koke, 42. Niguez, 83. Raul Garcia, 89. Jimenez

      

Athletic Bilbao - Eibar 0:0

Levante - Rayo Vallecano 0:2 (0:2)
Góly: 12. a 33. Baptistao
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona