V sobotu v La Lige madridské derby, Ronaldo: Bude to dôležitý zápas, musíme vyhrať

NETKY.SK • 26 Február 2016, 10:52 • 2 min
V sobotu v La Lige madridské derby, Ronaldo: Bude to dôležitý zápas, musíme vyhrať

MADRID - V sobotu sa v Madride bude hrať mestské derby medzi futbalistami Realu a Atletica, ktorého výsledok môže veľa napovedať do bojov o titul v španielskej La Lige. Oba tímy sa snažia naháňať lídra a obhajcu FC Barcelona, po 25. kolách strácajú druhí "Colchoneros" na Kataláncov osem bodov, tretí "biely balet" dokonca deväť.

slovakia

left justify in out

Hrať sa bude na Santiago Bernabeu (16.00 SEČ) a zdolaný sa len ťažko bude vracať do zásadnejšieho boja o zisk titulu. FC Barcelona ťahá sériu 33 zápasov bez prehry a v nedeľu v Primera Division čaká domáci duel s piatou FC Sevilla.

 

Oba madridské kluby v predchádzajúcom kole len remizovali. Zverenci trénera Zinedina Zidana sú doma silní, vyhrali tam v posledných siedmich zápasoch so skóre 37:7. Naposledy doma "schytali" debakel 0:4 od Barcelony 21. novembra minulého roka. Hostí môže povzbudiť fakt, že v derby na pôde súpera vyhrali v posledných dvoch zápasoch.

 

"Bude to skvelé derby. Real je mimoriadne silný, keď hrá doma. Ale my máme jedno z najlepších mužstiev v lige na ihriskách súperov. Vieme, že budú rozhodovať detaily. Musíme sa preto dobre pripraviť," citovala agentúra AP obrancu Atletica Filipa Luisa.

 

Portugalský útočník domácich Cristiano Ronaldo v posledných troch domácich zápasoch strelil sedem gólov. "Bude to dôležitý zápas pred našimi fanúšikmi proti dobre brániacemu súperovi. Je to súboj, ktorý musíme vyhrať a zvýšiť sebavedomie. Dobre vieme, že liga je veľmi ťažká, ale musíme bojovať až do konca," uviedol CR7.

 

"Pusinkám" by mohol pomôcť návrat do zostavy francúzskeho útočníka Karima Benzemu, ktorý naposledy v Malage (1:1) chýbal pre zranenie. V 19 súbojoch La Ligy v tejto sezóne strelil 19 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona