V sobotu v 1. kole dvojhry v akcii Lacko, Cibulková i Hantuchová

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 10:38 • 2 min
V sobotu v 1. kole dvojhry v akcii Lacko, Cibulková i Hantuchová

V sobotu v 1. kole dvojhry v akcii Lacko, Cibulková i Hantuchová - Tenis Až traja slovenskí tenisti zasiahnu do bojov hneď v úvodný deň olympijského turnaja na wimbledonskej tráve.

slovakia

left justify in out

img

Až traja slovenskí tenisti zasiahnu do bojov hneď v úvodný deň olympijského turnaja na wimbledonskej tráve. Lukáš Lacko si v sobotu o 12.30 na dvorcoch v All England Clube zmeria sily s Nemcom Philippom Petzschnerom. Dominika Cibulková ako nasadená dvanástka nastúpi proti Bulharke Cvetane Pironkovovej, Danielu Hantuchovú čaká vlaňajšia šampiónka Roland Garros Číňanka Na Li. Martin Kližan, ktorý sa na antukovom turnaji ATP v rakúskom Kitzbüheli prebojoval už do semifinále, si olympijský debut proti Američanovi Andymu Roddickovi odkrúti v nedeľu.
      Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška dáva v Londýne najväčšie šance Cibulkovej, ktorá prišla do dejiska olympiády ovenčená titulom z turnaja WTA v kalifornskom Carlsbade. "Dominika má dobrú formu a pri športovom šťastí môže útočiť aj na medailu. Je to také moje tajné želanie a v kútiku duše verím, že by to mohlo klapnúť. Rovnako si však myslím, že naše dievčatá môžu byť úspešné aj vo štvorhre. V Londýne budeme mať mladý tím. Cibulková, Lacko aj Martin Kližan majú od 20 do 24 rokov. Jedinou skúsenejšou tenistkou tak bude Hantuchová, ktorá tento rok oslávila 29 rokov. Škoda, že Daniela bola pred Wimbledonom zranená. Nie som si istý, či jej nebude chýbať zápasová prax na to, aby dosiahla v singli dobrý výsledok," povedal pre TASR Moška.
      V ženskej štvorhre si Hantuchová s Cibulkovou na úvod skrížia rakety s poľskými sestrami Agnieszkou a Urszulou Radwaňskými. Lacko s Kližanom narazia na tretí nasadený srbský pár Janko Tipsarevič, Nenad Zimonjič. "V mužskom debli nemáme veľké oči, nakoľko Lukáš s Martinom spolu nehrávajú, celkovo sa nešpecializujú na štvorhru a navyše v 1. kole majú veľmi silných súperov. Z tenisového hľadiska však môžem povedať, že obaja sú šikovní hráči. Budú hrať ľavák s pravákom, takže obaja budú na silnom forhende. Ak si sadnú a budú mať deň, môžu znepríjemniť favoritom život," vysvetlil Moška, ktorý sa vyjadril aj ku kritizovanému bodovaciemu systému na olympijskom turnaji: "Olympijský turnaj nie je bodovaný ako grandslam. Je to po dohode ATP s ITF. Myslím však, že to nikto nerieši, koľko je tam bodov, pretože olympiáda je otázkou prestíže. V tomto prípade rozhodne nie sú prioritou body do svetového rebríčka. Súhlasím ale, že olympijský turnaj patrí na úroveň grandslamových podujatí, napokon sa koná len každé štyri roky."    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies