V sobotu štartujú tradičné viedenské vianočné trhy

NETKY.SK • 15 November 2012, 12:35 • 2 min
V sobotu štartujú tradičné viedenské vianočné trhy

V sobotu štartujú tradičné viedenské vianočné trhy - Zaujímavosti Známe vianočné trhy pred viedenskou radnicou sprístupnia rozsvietením adventného stromu už túto sobotu. Stodvadsaťročný 32 metrov vysoký smrek bude stáť v srdci známeho Christkindlmarktu.

slovakia

left justify in out

img

 Známe vianočné trhy pred viedenskou radnicou sprístupnia rozsvietením adventného stromu už túto sobotu. Stodvadsaťročný 32 metrov vysoký smrek bude stáť v srdci známeho Christkindlmarktu. Vianočné dobroty, punč či varené víno bude ponúkať 140 stánkov. Bohatý sprievodný program prinesie koncerty zborov z celého sveta a predovšetkým atrakcie pre najmenších - tradičný vianočný express, tvorivé dielne, gašparkovské divadielko na radnici, jazdy na poníkoch, klaunovskú kapelu, kolotoč, výstavu jasličiek i nebeskú poštu, z ktorej je možné zaslať pozdravy do celého sveta.

Novinkou tohtoročných vianočných trhov je centrálne umiestnené "nebeské pódium“, na ktorom budú denne viedenskí prominenti ako Dirk Stermann, Barbara Stöckl, Frank Hoffmann, Dagmar Koller a mnohí ďalší čítať vianočné príbehy. Viedenský Christkindlmarkt každoročne navštevujú zhruba tri milióny domácich aj zahraničných návštevníkov. Otvorený bude na Radničnom námestí denne od 9:00 do 21:30 až do 24. decembra, v piatky a soboty do 22:00 a 24. decembra do 17:00. 

K tradičným vianočným trhom vo Viedni patria aj trhy Am Hof a staroviedenské vianočné trhy na Freyungu. Výrobky remeselných umelcov nájdu záujemcovia na vianočných trhoch pred kostolom Karlskirche. Romanticky ladené sú každoročne trhy pred zámkom Schönbrunn, barokovým Belvederom, na Spittelbergu alebo Wilhelminenbergu. Modernejšie a netradičné nájdu ľudia v MuseumsQuartiere alebo v Loosovom dome v centre mesta. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies