V sobotu si pripravíme makové šúľance

NETKY.SK • 15 Február 2014, 13:00 • 2 min
V sobotu si pripravíme makové šúľance

Suroviny pre 4 osoby: 500 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 120 g maku, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, soľ, 50 g masla

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Potom ich očistíme a prelisujeme (môžeme ich pomlieť na mäsovom mlynčeku). Pridáme múku, žĺtok, 1 malú lyžičku soli a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré si rozdelíme na niekoľko častí. Z každej si vypracujeme valček o priemere asi 1 cm. Tento potom pokrájame asi na 2-3 cm kúsky, z ktorý rukou na pomúčenej doske vypracujeme šúľance, ktoré uvaríme v slanej vriacej vode. Hneď ako vyplávajú ich povyberáme dierkovanou naberačkou(neoplachujeme), posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom. Na tanieri polejeme rozpusteným maslom.

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies