V sobotu pripravíme slaný osúch so smotanou

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 13:00 • 2 min
V sobotu pripravíme slaný osúch so smotanou

Suroviny: 500 g hladkej múky, 3 dcl vlažného mlieka, 70 ml oleja, 1 kocku droždia, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 300 ml kyslej smotany, hrsť sekaného čerstvého kôpru, 1 ČL morskej soli,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások. Vykysnutý ho nalejeme do múky spolu s olejom a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť. Cesto potom preložíme na vymastený plech a rukou ho roztiahneme. V smotane rozmiešame kôpor a morskú soľ. Nalejeme na osúch a upečieme. Tento osúch je vhodný ako príloha k mliečnym polievkam.


Čas prípravy: 90 minút


Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona