V sobotu potvrdili ďalších 22 pozitívnych vzoriek ochorenia COVID-19, celkovo ich je 314

NETKY.SK • 29 Marec 2020, 11:54 • 2 min
V sobotu potvrdili ďalších 22 pozitívnych vzoriek ochorenia COVID-19, celkovo ich je 314

BRATISLAVA – Na Slovensku pribudlo počas soboty (28. 3.) 22 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 314.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nedeľu to oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO) s tým, že počas soboty bolo vyšetrených celkovo 720 vzoriek. Negatívne testovaných vzoriek je na Slovensku doteraz celkovo 6817.

 

img

 

Počet vzoriek premiér znovu vyčíslil len za štátne laboratória, pretože so súkromnými laboratóriami ešte databázy prepojené nie sú.

 

„Väčšina nakazených ľudí je v pásme okolo 30 rokov,“ uviedol premiér. Najmladším pozitívne testovaným je podľa Matovičových slov dvojročný chlapček z okresu Považská Bystrica.

 

Ako dodal, čo sa týka rizikových skupín, najstaršími pozitívne testovanými sú dvaja muži, jeden 73-ročný a jeden 74-ročný. Sú z Bratislavy a z Partizánskeho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies