V sobotu odhalia 14 metrovú sochu Pápeža Jána Pavla II.

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 08:52 • 2 min
V sobotu odhalia 14 metrovú sochu Pápeža Jána Pavla II.

ČENSTOCHOVÁ - Stavitelia dokončujú posledné detaily na soche Jána Pavla II., ktorá je podľa nich najvyššou sochou tohto bývalého pápeža na svete.

slovakia

left justify in out

Biela laminátová socha s výškou takmer 14 metrov sa bude týčiť nad juhopoľským mestom Čenstochová, v ktorom sa nachádza najdôležitejšie pútnické miesto v krajine - paulínsky kláštor Jasná Hora. 

Projekt výstavby sochy finančne zastrešuje súkromný investor Leszek Lyson, ktorý dnes nazval poľského pápeža "veľkým a dobrým človekom". Dodal, že "pri jeho soche by sa mal každý zastaviť a zamyslieť sa nad životom". Ján Pavol II. sa vo svojom najnovšom sochárskom stvárnení usmieva a rozprestiera ruky smerom k svetu.

Lyson sa snaží aj o zapísanie sochy do Guinnessovej knihy rekordov ako najvyššej sochy Jána Pavla II. na svete. Poľsko sa už pýši najvyššou sochou Ježiša Krista, ktorá meria 33 metrov a nachádza sa v meste Swiebodzin na západe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies