V sobotu na Myjave kopaničiarsko-záhorácke El Clasico

NETKY.SK • 9 August 2013, 09:56 • 2 min
V sobotu na Myjave kopaničiarsko-záhorácke El Clasico

BRATISLAVA - Futbalová Corgoň liga 2013/2014 má v sobotu a v nedeľu na programe zápasy 5. kola. Pozornosť bude pútať kopaničiarsko-záhorácke "El Clasico" na Myjave, kde privítajú v sobotu v derby rivala zo Senice, úradujúci majster Slovan Bratislava sa v nedeľu predstaví v Košiciach.

slovakia

left justify in out

"Belasí" pod vedením dua Dušan Galis - Jozef Valovič v poslednom ligovom kole na Pasienkoch deklasovali Myjavu 5:0. "Myslím si, že sa nám konečne podarilo ukázať srdce, o ktorom ľudia rozprávali, že nám chýba. Povedal by som, že sme nevynechali ani jeden súboj, za každou loptou sme šli naplno a vyplatilo sa nám to. V takýchto výkonoch treba pokračovať, rovnako musíme hrať aj proti Košiciam," citoval klubový web Slovana Karola Mészárosa.

Deviata Trnava sa v sobotu predstaví na Liptove proti druhému Ružomberku, kde sa jej dlhodobo výsledkovo nedarí. "Minulý rok sa s mladými hráčmi v tabuľke umiestnili veľmi solídne. Napriek tomu majiteľ klubu Milan Fiľo urobil dobré nákupy. Jednoznačne vyhlásili útok na pohárovú Európu. Ružomberok má silu, dokazuje to aj postavenie v tabuľke a dobrý štart do ligy. Ideme tam s pokorou bez veľkých vyhlásení," povedal pre klubový web "andelov" pred duelom tréner Trnavy Juraj Jarábek, ktorý ešte nevie, či bude môcť počítať s rekonvalescentom Martinom Mikovičom (rameno).

V sobotu hostí desiaty ViOn Zlaté Moravce štvrtú Banskú Bystricu a Myjava privíta v derby s veľkým D aktuálneho lídra zo Senice. Kouč domácich Ladislav Hudec musí po výprasku v Bratislave mužstvo dobre naladiť, hosťujúci tím lodivoda Eduarda Pagáča v lige v troch zápasoch trikrát vyhral a je v pohode. Vstupenka na derby stojí 4 eurá. V nedeľu kolo uzavrú aj súboje Trenčína s nováčikom DAC Dunajská Streda, resp. tretej Žiliny s poslednou Nitrou, zaujímavé bude sledovať, ako sa slovenskí účastníci 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014, v ktorej ale nepostúpili do play off, vyrovnajú s regeneráciou po náročných pohárových vystúpeniach.  

program 5. kola CL 2013/2014:
sobota 10. augusta o 18.00 h MFK Ružomberok - Sparta Trnava (Leško, Vorel, D. Hrčka, Digi TV), o 19.30 ViOn Zlaté Moravce - Dukla Banská Bystrica (Kružliak, Jenčura, Bóllo), o 20.00 Spartak Myjava -FK Senica (Horváth, Cuninka, Borsányi)
 nedeľa 11. augusta o 17.30 AS Trenčín - DAC Dunajská Streda (Michlian, Brendza, Bednár), MFK Košice - Slovan Bratislava (Samotný, Chládek, Lieskovský, Digi TV), MŠK Žilina - FC Nitra (Marhefka, T. Somoláni, Roszbeck)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies