V sobášnej sieni v budove Konskej železnice budú prvé svadby

NETKY.SK • 18 Marec 2011, 11:48 • 2 min
V sobášnej sieni v budove Konskej železnice budú prvé svadby

V sobášnej sieni v budove Konskej železnice budú prvé svadby

slovakia

left justify in out

img

Vynovenú sobášnu sieň v historickej budove Konskej železnice na Krížnej ulici v Bratislave-Novom Meste využije päť mladých novomanželských párov v sobotu 19. marca.
      "Osobne ma veľmi teší, že ako Novomešťan môžem uviesť do života novú a konečne reprezentatívnu sobášnu sieň, na ktorú naši obyvatelia dlho čakali. Obzvlášť, ak nová etapa Konskej železnice sa začína takou radostnou udalosťou, akou sú sobáše," povedal starosta Rudolf Kusý (nezávislý), ktorý bude v tento deň oddávajúcim.
      Historicky prvý pár v novej sieni uzavrie svoje manželstvo obradom o 15.00 h. Trvalý pobyt v Novom Meste má nevesta. Posledný obrad sa bude konať o 17.00 hod.
      Budovu Konskej železnice postavili v rokoch 1836 – 1840. V roku 2009 ju odkúpila mestská časť Bratislava – Nové Mesto a investovala do jej rekonštrukcie, ktorá bude v ďalšom období pokračovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies