V snímke Doctor Strange sa predstaví aj Mads Mikkelsen

NETKY.SK • 28 November 2015, 18:23 • 2 min
V snímke Doctor Strange sa predstaví aj Mads Mikkelsen

USA - Dánsky herec Mads Mikkelsen sa predstaví snímke Doctor Strange.

slovakia

left justify in out

Potvrdili to tvorcovia pripravovanej filmovej adaptácie rovnomenného komiksu, ktorí zverejnili mená protagonistov. Päťdesiatročný rodák z Kodane sa ukáže po boku už avizovaných Benedicta Cumberbatcha, Chiwetela Ejiofora, Tildy Swinton a Rachel McAdams. Herecké obsadenie dopĺňa Michael Stuhlbarg.


Spomínaný Cumberbatch sa predstaví v titulnej úlohe arogantného chirurga, ktorý po nehode nie je schopný vykonávať svoju prácu a objaví v sebe magické schopnosti. Chiwetela Ejiofora zasa obsadili do roly baróna Karla Amadea Morda. V spomínanom komikse vystupuje aj tibetský čarodejník, známy ako The Ancient One, ktorý je učiteľom Mordoa a neskôr aj Doctora Strangea. V tejto úlohe by mali diváci a diváčky uvidieť Tildu Swinton. V akých úlohách sa predstavia Mikkelsen, McAdams a Stuhlbarg, nie je zatiaľ známe. Scenár filmu napísal Jon Spaihts. Réžiu má na starosti Scott Derrickson. Nakrúcanie sa pritom už začalo v nepálskom Káthmandu. Okrem toho by mal štáb navštíviť aj Londýn, New York a Hongkong. Film sa má do slovenských kín dostať 3. novembra 2016.


Mads Mikkelsen je známy napríklad zo snímok ako Kráľ Artuš (2004), Adamove jablká (2005), Casino Royale (2006), Vzkriesenie Valhaly (2009), Súboj Titanov (2010), Traja mušketieri (2011) či Kráľovská aféra (2012). Za úlohy v snímkach Po svadbe (2006), Flammen & Citronen (2008) a Hon (2012) ho nominovali na Európsku filmovú cenu v kategórii Najlepší herec, pričom v roku 2011 mu udelili špeciálnu cenu za výnimočné výkony vo svetovom filme. Posledná menovaná snímka mu v roku 2012 vyniesla cenu pre najlepšieho herca na festivale v Cannes. V rokoch 2013 - 2015 účinkoval v titulnej úlohe seriálu Hannibal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies