V Smolenickom krase otvorili nový náučný chodník

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 16:07 • 2 min
V Smolenickom krase otvorili nový náučný chodník

SMOLENICE – Náučný chodník Smolenický kras otvorili dnes v Smoleniciach jaskyniari z trnavského Speleoklubu. Jeho trasa má celkovú dĺžku 7,5 kilometra a prevýšenie sto metrov, jaskyniari naň umiestnili deväť informačných tabúľ a jeden oddychový altánok.

slovakia

left justify in out

Šéf Speleoklubu Alexander Lačný počas slávnostného otvorenia povedal, že v lokalite je okrem najznámejšej jaskyne Driny ďalších 56 neprístupných jaskýň, ďalej poloslepá dolina Hlboča, jediný malokarpatský vodopád a ďalšie prírodné útvary. Nové informačné tabule však obsahujú aj informácie o živej prírode, pretože jaskyniari spojili sily aj s lesníkmi, ochranármi a ďalšími ľuďmi, ktorým záleží na propagácii prírodných krás Slovenska. Súčasťou celého projektu je aj vybudovanie oddychového miesta na lúke Vlčiareň. 

Vďaka tejto aktivite jaskyniarov môžu návštevníci podľa Lačného lepšie pochopiť vzťahy v krasovej krajine a činnosť vody v nej. Získajú environmentálne cítenie a nájdu vhodné miesto na oddych v malokarpatskej krajine. Jaskyniari na svoj projekt získali peniaze z Nadácie SPP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies