V Smere sa hovorí o Lajčákovi ako prezidentskom kandidátovi

NETKY.SK • 25 November 2016, 09:45 • 2 min
V Smere sa hovorí o Lajčákovi ako prezidentskom kandidátovi

BRATISLAVA – O ministrovi zahraničných vecí Miroslavovi Lajčákovi sa hovorí ako o potenciálnom kandidátovi strany Smer-SD na prezidenta SR. Vo svojom vystúpení na rokovaní Zahraničného výboru Národnej rady SR to dnes uviedol jeho člen Marián Kéry (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Kéry reagoval v diskusii na kauzu financovania podujatí k slovenskému predsedníctvu v Rade EÚ. On osobne ju považuje, podobne ako ďalšie, za účelovú s cieľom zdiskreditovať nominanta strany Smer-SD, ministra Miroslava Lajčáka.

 

"Keď sa začalo hovoriť o súčasnom našom ministrovi zahraničných vecí, žeby mohol získať veľmi dôležitú pozíciu či už v OSN, alebo nebodaj sa hovorí o ňom ako o potenciálnom kandidátovi strany Smer-SD na prezidenta SR, tak zrazu, čistého Lajčáka sme museli obliať kýbľom špiny," kritizoval Kéry.

 

Pre médiá neskôr odmietol, že by prezentoval oficiálne stanovisko najsilnejšej vládnej strany. "Toto čo ja hovorím, vôbec nebolo na nejakých oficiálnych podujatiach strany Smer-SD. Berte to ako môj názor," uviedol.

 

Kéry je však presvedčený, že Lajčák by bol dobrým kandidátom na hlavu štátu. "Určite má medzinárodné skúsenosti. Dokázal to teraz, keď sme stále úspešní pritom, ako sme predsedajúcou krajinou v Rade EÚ," vyzdvihol. Iní kandidáti sa podľa Kéryho v Smere-SD zatiaľ nespomínajú. "Veď je to ešte zavčasu," vysvetlil.

 

Funkčné obdobie súčasného prezidenta Andreja Kisku uplynie v roku 2019. Kiska zatiaľ neoznámil, že sa o post hlavy štátu bude uchádzať opakovane. V roku 2014 uspel v druhom kole prezidentských volieb pred súčasným premiérom Robertom Ficom. Z vládnej strany Smer-SD doteraz meno množného kandidáta pre voľby v roku 2019 nezaznelo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona