V Slovenskom raji hľadali záchranári nezvestného cyklistu

NETKY.SK • 18 November 2013, 08:45 • 2 min
V Slovenskom raji hľadali záchranári nezvestného cyklistu

POPRAD – Horskí záchranári v nedeľu večer hľadali zablúdených turistov v Slovenskom raji a v Nízkych Tatrách. Zo Slovenského raja dostali žiadosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom mužovi z Letanoviec.

slovakia

left justify in out

Ten odišiel z domu na bicykli, kde nechal mobilný telefón a nebolo možné sa s ním skontaktovať. Keďže sa ani do zotmenia nevrátil, do terénu Slovenského raja odišlo šesť horských záchranárov so služobným psom. Záchranárom pomohli v pátraní turisti, ktorí oznámili, že videli cyklistu, ktorý nemal so sebou svetlo, schádzajúceho z Kláštoriska. Záchranári zakrátko našli nezvestného v lese nad osadou Letanovský mlyn. Muž bol bez zranení. Horskí záchranári muža odprevadili do Letanoviec, informovala Horská záchranná služba.

V nedeľu podvečer požiadali horských záchranárov o pomoc aj dve turistky z Nízkych Tatier. Ženy zablúdili pri zostupe z Iľanovského sedla. Počas zostupu po zeleno značenom turistickom chodníku zišli z chodníka a neboli schopné zorientovať sa v teréne. Na pomoc im odišli dvaja horskí záchranári, ktorí turistky našli v doline Vyvieranie. Následne ich odprevadili k autu a odviezli do Liptovského Mikuláša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies