V slovensko-ruskej komisii už nebude Lajčák ani Rogozin

NETKY.SK • 20 November 2014, 11:44 • 2 min
V slovensko-ruskej komisii už nebude Lajčák ani Rogozin

BRATISLAVA - Spolupredsedom medzivládnej slovensko-ruskej komisie pre hospodársku spoluprácu už nebude za slovenskú stranu minister zahraničných vecí, ale minister hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Miroslava Lajčáka tak v rokovaniach s Rusmi nahradí Pavol Pavlis. Zmenu dnes na rokovaní schválila vláda. Reagovala tak na skutočnosť, že Rusi uvoľnili z funkcie predsedu ruskej časti tejto komisie vicepremiéra Dmitrija Rogozina a nahradili ho ministrom obchodu a priemyslu Denisom Manturovom. "Zmena na postoch predsedov oboch národných častí komisie by súčasne mala umožniť obnovenie pracovnej činnosti komisie, ktorej ostatné zasadnutie sa konalo v marci 2013 v Moskve," píše sa v predkladacej správe schváleného vládneho materiálu.

 

Rokovanie komisie, ktoré bolo naplánované na tento rok, odložili po tom, ako sa naštrbili vzťahy Európskej únie s Ruskom. Rogozin sa totiž nachádza na sankčnom zozname EÚ a teda nesmie vycestovať do členských štátov únie. Dmitrij Rogozin mal prísť na návštevu Slovenska v júni. Práve vtedy pobúril tým, že Rumunsku, ktoré mu pri návrate z Podnesterska nedovolilo prelet nad svojím územím, odkázal, že nabudúce poletí v bombardéri. Vtedajší prezident Ivan Gašparovič sa vyjadril, že by nemal problém s tým, aby Rogozin do Bratislavy prišiel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies