V Slovenskej filharmónii sa predstavia Andrey Baranov a Darrell Ang

NETKY.SK • 7 Február 2017, 14:56 • 2 min
V Slovenskej filharmónii sa predstavia Andrey Baranov a Darrell Ang

BRATISLAVA - Na prvej februárovej dvojici symfonických koncertov vo štvrtok a piatok 9. a 10. februára sa v bratislavskej Redute debutovo predstavia dvaja hosťujúci umelci a dramaturgia ponúkne zaujímavý program.

slovakia

left justify in out

Hosťami 68. sezóny Slovenskej filharmónie sú v tomto týždni dvaja mladí renomovaní umelci – Darrell Ang, dirigent zo Singapuru (1979), víťaz renomovanej dirigentskej súťaže vo francúzskom Besancone, druhým bude huslista Andrey Baranov, rodák zo St. Peterburgu (1986), držiteľ cien z viac než dvadsiatich medzinárodných súťaží, víťaz prestížnej Súťaže kráľovnej Alžbety 2012.

 

Symfonická dvojica ponúkne zaujímavý program. Na úvod zaznie výbušná rapsódia Espaňa Emmanuela Chabriera, ktorú francúzsky skladateľ skomponoval po pobyte v Španielsku. Skladba z roku 1882 patrí medzi jeho najlepšie orchestrálne kusy.

 

Andrey Baranov po boku orchestra Slovenskej filharmónii predstaví svoju interpretačnú výnimočnosť v náročnom Koncerte pre husle a orchester h mol, č. 2, op. 7 Niccola Paganiniho, ktorý od roku 1832 hrával na koncertoch výlučne svoje skladby.

 

Druhý koncert s bravúrnym rondom La campanella vznikol v čase, keď sa Paganini ocitol na vrchole interpretačného majstrovstva. V druhej polovici koncertov sú na programe dve orchestrálne skladby Maurice Ravela, ktorého tiež inšpirovalo Španielsko, napríklad pri komponovaní skladby Španielska rapsódia. Vystrieda ju choreografická báseň La valse, ktorej orchestrálna verzia zaznela prvýkrát 20. decembra 1920 v Paríži.

 

Návštevníkov piatkového koncertu (10. 2.) manažment filharmónie pozýva na stretnutie s dirigentom a sólistom koncertu, ktoré sa uskutoční desať minút po koncerte vo foyeri Slovenskej filharmónie. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies