V šlágri medzi Dortmundom a Bayernom nepadol gól

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 09:18 • 2 min
V šlágri medzi Dortmundom a Bayernom nepadol gól

MNÍCHOV - V očakávanom šlágri 25. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy remizovala Borussia Dortmund na vypredanom Vestfálskom štadióne s lídrom súťaže Bayernom Mníchov.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že v zápase gól nepadol, obe mužstvá si utvorili niekoľko sľubných príležitostí. Bližšie k víťazstvu boli hráči úradujúceho majstra, avšak brankár domácich Roman Bürki zneškodnil šance Bavorov. Po nerozhodnom výsledku sa situácia na čele tabuľky nezmenila, lídrom zostáva Bayern Mníchov, ktorý má pred Borussiou Dortmund päťbodový náskok.

Obidve mužstvá vstúpili do stretnutia vo veľmi vysokom tempe. Dobré príležitosti mali na domácej strane Aubameyang, Durm a rovnako aj Reus. Za hostí nevyužili svoje šance po Müllerovi tiež Vidal a Douglas Costa. Práve pri šanci Brazílčana sa skvelým zákrokom vyznamenal Bürki. Švajčiarsky brankár spravil na začiatku zápasu niekoľko kiksov, ktoré určite znepokojili trénera Tuchela a fanúšikov na štadióne v Dortmunde, no napokon sa z neho stal jeden z najdôležitejších hráčov domácich.

V druhom dejstve sa tempo začalo vytrácať a Bayern kontroloval priebeh zápasu vďaka tradičnému držaniu lopty. Futbalisti BVB pozorne bránili a snažili sa Bavorov ohroziť rýchlym prechodom do útočnej fázy. Thomas Tuchel rozostavil svojich hráčov do formácie 3-4-3, pričom v útočnej línii dostali príležitosť traja najofenzívnejší hráči "žlto-čiernych" - Mchitarjan, Aubameyang a Reus. Napriek tomu, že domáci mali výškovú prevahu oproti obrancom Bayernu, o centrované lopty smerom do vymedzeného územia sa pokúšali len sporadicky.

Brankár domácich sa zaskvel aj v druhom polčase pri veľkej šanci Artura Vidala. Jeho prudkú strelu z desiatich metrov vytiahol reflexívnym zákrokom rukou na brvno a udržal svoj tím nad vodou. Súboj o titul v Nemecku je stále otvorený.

"V prvých dvadsiatich minútach sme mali problém s pressingom. Utvorili sme si však dosť gólových príležitostí a duel sme mohli vyhrať. Chcel by som pochváliť moje mužstvo. Dám vám žurnalistom jednu radu: už nikdy nehovorte, že Kimmich nedokáže hrať v obrane. Milujem toho chlapca, má v sebe všetko," povedal po zápase tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola, ktorý nešetril chválou na adresu dvadsaťjedenročného Nemca.

"Som veľmi spokojný s tým, ako hralo mužstvo v prvom polčase. Odviedli sme dobrý výkon. Hrať proti Bayernu, ktorý je v takejto forme, je ťažké. Majú veľkú kvalitu, proti nim musíte byť nadmerne usilovní. Som presvedčený o tom, že musíme pokračovať v našej ceste, a to bez ohľadu na bodový odstup. Aj keby sme vyhrali, tak rozdiel by bol stále dva body. Nedá sa očakávať, že by znova zakopli," skonštatoval kouč Borussie Dortmund Thomas Tuchel.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona