V šlágri českej ligy uvidíme súboj Kozáčika proti Dúbravkovi

NETKY.SK • 12 Október 2017, 11:43 • 2 min
V šlágri českej ligy uvidíme súboj Kozáčika proti Dúbravkovi

Praha - Ozdobou jesennej časti českej futbalovej ligy bude nedeľňajší duel medzi Spartou Praha a suverénom sezóny Viktoriou Plzeň, ktorý okrem iného prinesie aj mikrosúboj slovenských reprezentačných brankárov Martina Dúbravku a Matúša Kozáčika. Opora hostí sa už na šláger 10. kola teší a verí, že jeho mužstvo si pripíše desiaty ligový triumf v rade.

slovakia

left justify in out

"So Spartou je to vždy náročný zápas, ale teším sa," povedal Kozáčik. V národnom tíme ho pre zranenie kolena Dúbravka z brány vytlačil, záverečné skupinové zápasy v kvalifikácii MS 2018 tak sledoval len z lavičky. Medzi tri žrde Plzne sa vrátil v 4. kole. Teraz bude čeliť Sparte, ktorá sa narozdiel od Viktorie borí s nevyrovnanou formou. Pražania striedajú zúfalé výkony s rozpačitými, v tabuľke figurujú na piatom mieste s 12-bodovou stratou na lídra. "I keď sa im výsledkovo nedarilo, tak sa teraz zdvihli a my k tomu zápasu musíme pristúpiť zodpovedne. Majú veľmi kvalitný káder a veľmi kvalitných hráčov," citoval Kozáčika portál iDnes.cz.

 

Skúsený slovenský brankár má proti "rudým" solídnu bilanciu, v drese Plzne nastúpil proti najúspešnejšiemu klubu českej histórie deväťkrát a v šiestich prípadoch odchádzal z ihriska ako víťaz, dokonca šesťkrát si udržal čisté konto. Keď v Sparte v rokoch 2007 a 2010 pôsobil, proti svojmu súčasnému zamestnávateľovi nechytal. Možno aj preto neprikladá angažmánu na Letnej pred vzájomným súbojom veľkú váhu. "Človek si to v hlave vybaví, že tam pôsobil, ale že by som to bral špecificky, to nie," pozmamenal.

 

Kozáčik dúfa, že sa "Viktorke" podarí odčiniť aprílovú prehru 0:2, ktorá päť kôl pred koncom sezóny prakticky prihrala titul Slavii. Navzdory tomu, že oba tímy delila na 2. a 3. mieste trinásťbodová priepasť. Teraz je rozdiel podobný - Viktoria má 27 bodov, Sparta 15. "Ukazuje to, že zápasy také jednoduché nie sú, niekedy rozhoduje jedna šanca. Verím, že tentoraz to zvládneme my a uspejeme tam. Snáď sme si počas reprezentačnej pauzy dokázali odpočinúť a zároveň sa na to dobre pripraviť," verí Kozáčik, ktorý sa spolieha aj na podporu fanúšikov. "Doma je takmer vždy vypredané a aj vonku je podpora veľká. Vždy nám to v zápase pomôže," dodal 33-ročný brankár. Na ihrisku by sa mohli predstaviť aj ďalší jeho krajania, v drese Plzne Patrik Hrošovský či Marek Bakoš, za Spartu okrem Dúbravku aj Lukáš Štetina.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona