V Sládkovičove horí sklad textilu: Hasiči varujú ľudí neotvárať okná, zatvorili aj školy!

NETKY.SK • 22 November 2016, 07:57 • 2 min
V Sládkovičove horí sklad textilu: Hasiči varujú ľudí neotvárať okná, zatvorili aj školy!

SLÁDKOVIČOVO – Po polnoci na dnes zachvátil požiar sklad textílií v Sládkovičove, ktorý je umiestnený v areáli bývalého cukrovaru. Oheň sprevádza husté zadymenie okolia, hasiči stále na mieste zasahujú. Zákaz vychádzania z bytov však podľa informácií Jozefa Vargu z Mestskej polície v Sládkovičove nevydali.

slovakia

left justify in out

Podľa priebežných informácií krajskej hovorkyne hasičov v Trnave Júlie Kedrovej separovaný textil, určený na ďalšie spracovanie, je uložený v hale s rozlohou asi 700 štvorcových metrov a oheň postupuje po tomto materiáli stále ďalej. Príslušníci Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR z Malaciek nakladačmi podľa Kedrovej textil presúvajú, aby mohol byť oheň likvidovaný. Na mieste zasahujú hasiči z Galanty, Serede a Trnavy a tiež kontrolné chemické laboratórium z Nitry, ktoré posudzuje škodlivosť zadymenia.

 

Nakoľko dlhotrvajúci požiar zadymil okolie, mesto Sládkovičovo zverejnilo upozornenie, aby obyvatelia z dôvodu zlých poveternostných podmienok neotvárali okná. Na dnešný deň je oznámené aj zatvorenie všetkých základných škôl a materskej školy na Fučíkovej ulici v blízkosti požiaru. Rozhodol o tom primátor Anton Szabó. Dôvodom sú splodiny horenia, ktoré sa do tejto časti mesta šíria z požiaru skladu textilu na Cukrovarskej ulici. Hasiči tu podľa slov okresného riaditeľa HaZZ v Galante Zoltána Tánczosa čiastočne obmedzili aj dopravu. Vzmiknutá škoda bola odhadnutá na niekoľko stotisíc eur.

 

Obyvateľom Sládkovičova hasiči radia, aby neotvárali okná. "V súčasnosti robia merania ovzdušia Kontrolným chemickým laboratóriom civilnej ochrany obyvateľstva. Na základe výsledkov vydáme ďalšie usmernenie pre obyvateľov,“ povedal pre agentúru SITA Tánczos. Ľudia by sa podľa neho v častiach mesta zasiahnutých splodinami horenia mali zdržiavať čo najmenej, pretože môžu spôsobovať zdravotné ťažkosti. 


Tánczos informoval, že od skorých ranných hodín s požiarom bojovalo 21 hasičov, po rannom striedaní na mieste zasahuje približne 12 hasičov. Odbor krízového riadenia Okresného úradu v Galante zatiaľ nemá podľa jeho vedúceho Kornela Lomboša informácie o vážnom ohrození obyvateľov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies