V Sládkovičove či Bernolákove bude zastavovať 11 regionálnych expresov

NETKY.SK • 13 December 2015, 13:19 • 2 min
V Sládkovičove či Bernolákove bude zastavovať 11 regionálnych expresov

BRATISLAVA - V Senci, Sládkovičove a Bernolákove bude oddnes zastavovať 11 regionálnych expresov.

slovakia

left justify in out

Doteraz pritom v týchto zastávkach zastavoval počas pracovných dní len jeden takýto vlak. Novinka začne platiť na trase z Bratislavy cez Galantu až po Nové Zámky spolu s pravidelnou úpravou cestovných poriadkov (13.12.).

 

V rámci zmien v cestovnom poriadku budú v Trnavskom kraji tiež vybrané regionálne expresy zo Záhoria jazdiť až do Břeclavi v Českej republike. "Predĺžením trasy vlakov sa obyvateľom obcí na úseku Malacky – Kúty vytvorí možnosť nového priameho spojenia do tejto pohraničnej stanice v Českej republike, kde sa bude dať prestúpiť na diaľkové vlaky z Viedne do Prahy," opísala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Morháčová.

 

Pôjde o expres Záhorie, ktorý o 14.32 h vyráža z Bratislavy a premáva cez Kúty s príchodom do Břeclavi o 15.54 h, a tiež aj expres Kamzík, ktorý o 15.42 h vyráža z Trnavy cez Bratislavu a Kúty a do Břeclavi prichádza o 17.54 h. "Podobne zlúčením troch súčasných vlakov vznikne nový priamy osobný vlak z Leopoldova cez Bratislavu a Kúty do Břeclavi," dodala Morháčová. Bude to vlak, ktorý o 16.56 h vyštartuje z Leopoldova a do Břeclavi príde o 19.54 h.

 

V rámci zmeny cestovného poriadku pribudnú aj dva nové vlaky medzi Kútmi a Senicou. Stalo sa tak podľa Morháčovej po žiadosti starostov. "Vlaky zlepšia spojenie obyvateľom spomínaných obcí smerom na Bratislavu," opísala hovorkyňa. Ranný vlak pôjde do hlavného mesta zo Senice o 5.52 h a do Kútov príde o 6.23 h. Večerný vlak pôjde zase opačným smerom z Kútov o 21.29 h a do Senice príde o 21.57 h.

 

Obidva vlaky budú mať prípoje v Kútoch do alebo z Bratislavy. Tieto vlaky pritom ZSSK zaviedla už v júni 2015, ale pôvodne mali premávať len do 12. decembra tohto roku. Po zhodnotení ich využívania sa ich však ZSSK rozhodla ponechať aj v cestovnom poriadku na budúci rok. Celkovo vypravuje ZSSK v Trnavskom kraji 96 diaľkových a 268 regionálnych vlakoch, ktoré obsluhujú 42 staníc či zastávok.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona