V Škótsku zahynuli traja ľudia počas automobilovej rely

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 13:00 • 2 min
V Škótsku zahynuli traja ľudia počas automobilovej rely

EDINBURGH - Sobotňajšie automobilové preteky v Škótsku sa skončili smrťou troch ľudí a šiestimi zranenými po tom, čo dve pretekárske vozidlá narazili do divákov v dvoch navzájom nesúvisiacich nehodách počas jediného podujatia. Uviedla to v nedeľu agentúra AP, odvolávajúc sa na škótsku políciu.

slovakia

left justify in out

Tohtoročnú Rely Jim Clark organizátori v dôsledku tragédie zrušili. Príčiny oboch nehôd vyšetruje polícia. 
      

K najvážnejšej havárii prišlo okolo štvrtej poobede miestneho času neďaleko Kelso. Pretekárske vozidlo vybočilo z cesty a narazilo do divákov. Traja ľudia zrážku neprežili a ďalší štyria sa nachádzajú v edinburghskej nemocnici v kritickom zdravotnom stave. 
      

Dve hodiny neskôr ďalšie auto zrazilo piatich divákov, z ktorých jedného hospitalizovali vo vážnom stave.
      

Fotograf Craig McAllister uviedol pre škótsky denník The Scotsman, že diváci nerešpektovali bezpečnostné opatrenia a stáli príliš blízko jazdnej dráhy. "Ľudia sa sťažovali, že nie sú dostatočne blízko áut. Ako blízko potrebujú byť? Videl som malé deti, sediace len pár centimetrov od cesty a diváka, čo si posunul bariéry, aby sa dostal bližšie," uviedol McAllister.
      

Rely Jim Clark sa jazdí na verejných cestách, ktoré sú v čase pretekov uzavreté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies