V Škótsku skončilo štartujúce lietadlo mimo dráhu, inému v Anglicku horel motor

NETKY.SK • 2 Január 2015, 15:53 • 2 min
V Škótsku skončilo štartujúce lietadlo mimo dráhu, inému v Anglicku horel motor

LONDÝN - Lietadlo škótskej regionálnej leteckej spoločnosti Loganair skončilo dnes mimo dráhu, keď sa ráno pokúsilo vzlietnuť za silného vetra z letiska Stornoway na ostrove Lewis. Pri manévri utrpeli dvaja ľudia zranenie, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na fotografiách vidno lietadlo - Saab 340 s 28 ľuďmi na palube - na tráve, ako sa "nosom" dotýka zeme. Lietadlo sa pokúšalo vzlietnuť z ostrova pri západnom pobreží Škótska a odletieť do Glasgowa. 
     

Škótska záchranná služba uviedla, že dvoch ľudí zobrala do nemocnice s drobnými zraneniami.  Letisko Stornoway vyvíja podľa vlastného vyjadrenia "snahy o odstránenie lietadla z dráhy" a vyšetruje presnú príčinu nehody.
     

Rovnako veľké lietadlo spoločnosti Blue Island Airways s 28 cestujúcimi a trojčlennou posádkou dnes núdzovo pristálo v Southendu na juhovýchodnom pobreží Británie po tom, ako jeden z dvojice motorov prestal v dôsledku požiaru fungovať. Automatický systém na palube oheň uhasil ešte pred pristátím, informovala DPA.
     

"Toto bol potenciálne veľmi vážny incident, ale všetko, čo sa má stať v takejto situácii sa stalo a lietadlo mohlo bezpečne pristáť," uviedla požiarna a záchranná služba Essexu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies