V Skopje chcú oklieštení Slováci uhasiť strelecký smäd a vyhrať

NETKY.SK • 10 Október 2011, 23:31 • 2 min
V Skopje chcú oklieštení Slováci uhasiť strelecký smäd a vyhrať

V Skopje chcú oklieštení Slováci uhasiť strelecký smäd a vyhrať

slovakia

left justify in out

img

Už len formalitou bude utorňajší záverečný zápas B-skupiny kvalifikácie EURO 2012, v ktorom sa slovenskí futbalisti predstavia v Skopje proti domácemu Macedónsku (19.45 SEČ). Bez ohľadu na výsledok nemôže ani jeden z tímov prehovoriť do boja o postup - Macedónci skončia v tabuľke na 5. mieste a Slováci o stupienok vyššie. V prvom vzájomnom meraní síl, ktorým sa otváral kvalifikačný cyklus o postup na finálový turnaj do Poľska a na Ukrajinu, zvíťazili zverenci trénera Vladimíra Weissa na bratislavských Pasienkoch 1:0 presným zásahom v 90. minúte. Trojbodovým spasiteľom bol Filip Hološko.
V utorok vyhrá to mužstvo, ktoré zo seba vydoluje viac psychických síl. Slováci sú frustrovaní z toho, ako na jeseň pokazili solídne rozbehnutú kvalifikáciu, keď v troch po sebe idúcich zápasoch nedali gól a získali len jeden bod z deviatich (0:0 v Írsku). Macedónci zasa inkasovali tvrdú ranu v Jerevane, kde v piatok po slabom výkone prehrali 1:4. V ich nominácii prišlo oproti duelu s Arménskom k štyrom zmenám, keď potrestanú trojicu Veliče Šumulikoski, Goran Popov a Mirko Ivanovski nahradili Stefan Spirovski, Samir Fazli, Stefan Ristovski a Stole Dimitrievski. "Som nespokojný, aký výkon predviedli niektorí moji zverenci v Arménsku. Dostali sme zbytočné karty a je naozaj ťažké hrať o dobrý výsledok, ak nám pre absentujúcu disciplínu v každom zápase chýbajú traja hráči. Neverím, že si ich nechali udeliť naschvál. Ak je to tak, môžu sa zbaliť a už ich nikdy nechcem vidieť v reprezentácii. Sme však profesionáli a verím, že proti Slovensku postavím správnu zostavu," povedal kormidelník Macedónska John Toshack.
Nemalé problémy však majú aj hostia. Po prehre s Ruskom (0:1) dovolil tréner Weiss stopérovi Martinovi Škrtelovi, ktorému sa v deň zápasu narodil syn Matteo, odcestovať naspäť do Liverpoolu. S reprezentačnou kariérou sa vo svojom 107. medzištátnom súboji rozlúčil Miroslav Karhan, do Macedónska necestoval vykartovaný Miroslav Stoch a tiež stopér Ján Ďurica. Kouč čeliaci paľbe adresnej kritiky za výsledky i výkony v posledných zápasoch, chce vyskúšať novú stopérsku dvojicu Michalík - Saláta. V základnej zostave sa dajú očakávať aj ďalšie zmeny. "Mrzí nás, že sa pre nás prehrou s Ruskom kvalifikácia skončila. Určite však nepôjdeme do Macedónska zápas odchodiť, ale chceme podať dobrý výkon a zvíťaziť," povedal Erik Jendrišek.
Zmobilizovať sa na posledný zápas kvalifikácie nebude problém ani pre Petra Pekaríka: "Myslím si, že motiváciu máme. Už dlho sme nestrelili gól, je načase prelomiť túto štatistiku. Verím, že nad Macedónskom vyhráme a uzavrieme kvalifikáciu úspešne," vyhlásil legionár tureckého Kayserisporu. Už sa hráči nemajú na čo vyhovárať, nebudú pod tlakom a ak si chcú aspoň trocha napraviť umelecký dojem z nevydarenej kvalifikácie, mali by v Skopje bezpodmienečne vyhrať. Trénerovi Weissovi sa poriadne preriedil 21-členný káder, dodatočne preto povolal Petra Grajciara z pražskej Sparty, ktorý by mohol nastúpiť aj v základnej zostave. Na rozdiel od Šeba a Hološka, ktorí sú mimo formy, sa Grajciarovi momentálne strelecky i herne darí.
Zápas na zmodernizovanom Štadióne Filipa II. (kapacita 36.400 miest) má výkop o 19.45 h, rovnako ako aj zvyšné duely B-skupiny Rusko - Andorra a Írsko - Arménsko. Hlavným rozhodcom je Francúz Tony Chapron. Pôjde o šiesty vzájomný zápas Macedónska a Slovenska. Bilancia hovorí výrazne v prospech Slovákov, ktorí štyrikrát vyhrali a v jednom prípade sa body delili (skóre 11:1).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona