V školskej jedálni zabili 22 detí insekticídy v jedle

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 12:13 • 2 min
V školskej jedálni zabili 22 detí insekticídy v jedle

PATNA - Výsledky vyšetrovania príčin úmrtí 22 detí, ktoré zomreli po zjedení obeda v školskej jedálni na východe Indie, ukazujú, že v jedle alebo v oleji na varenie sa nachádzali insekticídy.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo štvrtok šéf nemocnice v meste Patna Jha Amar. Podľa jeho slov sa na výsledky chemických analýz vzoriek jedla zo školy stále čaká. Bezplatné jedlá dostali deti na obed v utorok v štátnej škole v dedine Masrach na území štátu Bihár. Podľa Amara v nemocnici sa stále nachádza 25 detí ako aj školský kuchár.

Indická federálna vláda poskytuje už desaťročie financie na obedy zdarma pre chudobné deti v štátnych školách, čo dokonca zvyšuje školskú dochádzku. Problémom je však často slabá hygiena v kuchyniach škôl ako aj nedostačujúca kvalita poskytovaného jedla. Bihár je považovaný za jeden z najchudobnejších a zároveň najľudnatejších štátov Indie. Premiér štátu Nitiš Kumar už oznámil, že rodina každej z obetí dostane odškodné v prepočte takmer 2 600 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies