V Škandinávii je po búrkach takmer 180.000 domácností bez elektriny

NETKY.SK • 17 November 2013, 14:13 • 2 min
V Škandinávii je po búrkach takmer 180.000 domácností bez elektriny

OSLO/ŠTOKHOLM/HELSINKI - Rozmary počasia narušili v niektorých regiónoch aj plynulosť cestnej a železničnej dopravy, problémy hlásili aj operátori mobilných sietí.

slovakia

left justify in out

Takmer 180.000 domácností v Nórsku, Švédsku a Fínsku sa dnes ocitlo dočasne bez elektrickej energie po tom, čo škandinávske krajiny zasiahla v noci nadnes jesenná búrka Hilde, nazývaná vo Fínsku Eino. Informácie priniesla tlačová agentúra APA.

Odhady energetických spoločností hovorili o tom, že v dôsledku porúch na elektrickom vedení ostalo v Nórsku bez prúdu asi 23.000 a vo Švédsku 35.000 domácností, čo bolo v oboch prípadoch menej, ako očakávali experti.

Naopak, v krajine tisícich jazier, vo Fínsku bola situácia dramatickejšia, ako sa predpokladalo, bez elektrickej energie sa tu dočasne ocitlo takmer 120.000 domácnosti.

Rozmary počasia narušili v niektorých regiónoch aj plynulosť cestnej a železničnej dopravy, problémy hlásili aj operátori mobilných sietí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies