V Skalici angažovali Pirosku, odišiel stopér R. Konečný

NETKY.SK • 25 Január 2016, 16:02 • 2 min
V Skalici angažovali Pirosku, odišiel stopér R. Konečný

SKALICA - Vedenie po jesennej časti posledného 12. tímu tabuľky najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Skalica naďalej posilňuje hráčsky káder s cieľom zachovať si príslušnosť medzi elitou aj na nastávajúci ročník 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Najčerstvejším úlovkom tímu zo Záhoria je 28-ročný ofenzívny stredopoliar Juraj Piroska (nar. 27. februára 1987), ktorý naposledy účinkoval v Spartaku Myjava. "Juraj sa už pár dní pripravuje s mužstvom, vo víkendovom prípravnom dueli proti Rohožníku (4:1) strelil aj jeden z našich gólov. Dnes sme sa definitívne dohodli na jeho príchode do skalického klubu. Zmluvu sme podpísali do konca tejto sezóny 2015/2016 s opciou na ďalšie obdobie," informoval v pondelok popoludní agentúru SITA manažér MFK Skalica Roman Čavojský na margo transferu Pirosku, ktorý si obliekol trikrát aj dres A-tímu SR a 11. októbra 2011 v Skopje proti domácemu Macedónsku (1:1) skóroval v kvalifikácii ME 2012.

 

Bratislavský rodák v doterajšej kariére pôsobil v Slovane Bratislava, nemeckom klube SC Freiburg, hral aj v Trenčíne, Petržalke, Senci, Sparte Praha, kazašskom mužstve FC Kajsar Kyzylorda a v spomenutej Myjave, ktorej je kmeňovým hráčom. "Tréner nášho tímu Štefan Horný deklaroval, že Juraja berieme na pozíciu desať. Od tohto skúseného futbalistu očakávame, že bude koordinovať našu ofenzívu, dávať finálne prihrávky a tiež aj úspešne zakončovať. Všetci veríme, že Piroska mužstvu výrazne pomôže naplniť záchranárske ciele. Po tejto sezóne si sadneme a porozprávame sa o možnosti ďalšej spolupráce," doplnil Roman Čavojský.

 

V drese MFK Skalica sa už na jar nepredstaví stopér Roman Konečný. "Dohodli sme sa na ukončení spolupráce, v jarnej časti s ním nerátame. Nechceme však prichádzať o hráčov, preto by sme boli radi, aby odišiel niekam na hosťovanie. Konečný má v našom klube zmluvu do leta," vyjadril sa manažér MFK na margo 32-ročného dôrazného obrancu (nar. 25. júla 1983).

 

Futbalisti Skalice odohrajú tento týždeň dve prípravné stretnutia: v stredu 27. januára o 10.00 h privítajú druholigové mužstvo TJ Iskra Borčice a v sobotu 30. 1. o 12.00 h nastúpia tiež na domácej umelej tráve proti lídrovi druhej najvyššej českej súťaže 1. SC Znojmo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies