V širšej nominácii Turecka na ME Arda Turan aj Hakan Calhanoglu

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 11:38 • 2 min
V širšej nominácii Turecka na ME Arda Turan aj Hakan Calhanoglu

ISTANBUL - Tréner tureckej futbalovej reprezentácie Fatih Terim zaradil do prípravy na tohtoročné ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) dovedna 31 hráčov (iba sedem legionárov), z ktorých koncom mája vzíde konečná 23-členná nominácia. Vo výbere sú viaceré známe mená - obranca Caner Erkin, stredopoliari Arda Turan, Selcuk Inan a Hakan Calhanoglu či útočník Burak Yilmaz.

slovakia

left justify in out

Pomerne prekvapujúco figuruje v širšom Terimovom výbere aj záložník Gökhan Töre, ktorý pre trest za červenú kartu v kvalifikačnom stretnutí s Islandom nebude môcť nastúpiť v prvých dvoch zápasoch na európskom šampionáte. "Gökhan nášmu tímu v minulosti viackrát pomohol a som si istý, že nám poslúži aj v budúcnosti. Zaradil som ho do nominácie, pretože jeho schopnosti sa nám môžu hodiť v neskorších fázach turnaja," skonštatoval Fatih Terim podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

V kádri sú aj piati hráči, ktorí v mládežníckych kategóriách reprezentovali iné krajiny - Emre Mor (Dánsko), Yunus Malli a Cenk Tosun (obaja Nemecko), Oguzhan Özyakup (Holandsko) a Mevlüt Erdinc (Francúzsko).

 

Pozvánku do národného tímu dostal aj 19-ročný mladík Caglar Söyüncü z tureckého druholigového klubu Altinordu, ktorý si od budúcej sezóny bude obliekať dres nemeckého Freiburgu.

 

Turecko sa na šampionáte predstaví v základnej D-skupine, postupne sa stretne s Chorvátskom, Španielskom a Českom.

Širšia nominácia Turecka na futbalové majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016):

Brankári: Ali Sasal Vural (Eskisehirspor), Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kivrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Basaksehir)

Obrancovia: Gökhan Gönül (Fenerbahce Istanbul), Sener Özbayrakli (Fenerbahce Istanbul), Ahmet Calik (Genclerbirligi), Caglar Söyüncü (Altinordu), Hakan Balta (Galatasaray Istanbul), Mehmet Topal (Fenerbahce Istanbul), Semih Kaya (Galatasaray Istanbul), Serdar Aziz (Bursaspor), Caner Erkin (Fenerbahce Istanbul), Ismail Köybasi (Besiktas Istanbul)

Stredopoliari: Emre Mor (FC Nordsjaelland/Dán.), Gökhan Töre (Besiktas Istanbul), Volkan Sen (Fenerbahce Istanbul), Yasin Öztekin (Galatasaray Istanbul), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen/Nem.), Mahmut Tekdemir (Basaksehir), Nuri Sahin (Borussia Dortmund/Nem.), Oguzhan Özyakup (Besiktas Istanbul), Ozan Tufan (Fenerbahce Istanbul), Selcuk Inan (Galatasaray Istanbul), Alper Potuk (Fenerbahce Istanbul), Arda Turan (FC Barcelona/Šp.), Olcay Sahan (Besiktas Istanbul)

Útočníci: Burak Yilmaz (Kuo-an Peking), Cenk Tosun (Besiktas Istanbul), Mevlüt Erdinc (EA Guingamp/Fr.), Yunus Malli (1. FSV Mainz/Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona