V širšej nominácii SR 20 na MS sú aj Daňo a Cehlárik

NETKY.SK • 13 December 2013, 10:42 • 2 min
V širšej nominácii SR 20 na MS sú aj Daňo a Cehlárik

BRATISLAVA - Len osemnásť hodín po poslednom súťažnom zápase v projekte HK Orange 20 v sezóne 2013/2014 sa v bratislavskom hoteli Double Tree by Hilton zišli nominovaní hokejisti slovenskej juniorskej reprezentácie do 20 rokov pred začiatkom záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré na prelome rokov hostí švédske Malmö (26. decembra 2013 - 5. januára 2014).

slovakia

left justify in out

Tréner SR "20" Ernest Bokroš spoločne s asistentmi nominoval na záverečnú prípravy (13. až 22. decembra) dvadsaťosem hokejistov, z ktorých by mala vzísť konečná 23-členná nominácia do Švédska. V rámci posledného sústredenia pred šampionátom odohrajú slovenskí juniorskí reprezentanti dve prípravné stretnutia - v piatok 20. decembra sa predstavia na ľade Dukly Trenčín a o deň neskôr, v sobotu 21. decembra, absolvujú generálku na piešťanskom ľade proti domácemu ŠHK 37. 

"Päť mesiacov v projekte HK Orange 20 posunulo chlapcov herne i výkonnostne dopredu. Touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým extraligovým družstvám, že umožnili pokračovanie projektu centralizovanej prípravy reprezentácie do 20 rokov aj v tomto súťažnom ročníku Tipsport extraligy. Taktiež naša vďaka patrí zamestnancom bratislavského Domu športu, kde sme mali od septembra vytvorené skutočne domáce podmienky,“ povedal tréner Ernest Bokroš, ktorý do širšej nominácie na záverečnú prípravu povolal až 21 hráčov práve z projektu HK Orange 20. Okrem nich by mali silu družstva na MS zvýšiť dvaja hokejisti zo zámoria Richard Buri a Martin Reway, dvojica Dávid Gríger a Martin Kečkeš z českého tímu Energie Karlove Vary, ktorý pôsobí v ruskej MHL, a v neposlednom rade slovanista Marko Daňo so skúsenosťami z KHL a Peter Cehlárik, ktorý pravidelne hráva za Luleu v najvyššej švédskej hokejovej súťaži. Daňo je momentálne so Slovanom v Rusku a k tímu sa pripojí neskôr. 

"Záverečnú prípravu sme koncipovali tak, že do Švédska odlietame až na Štedrý večer a prípravné zápasy odohráme len na Slovensku proti Trenčínu a Piešťanom v piatok 20. a sobotu 21. decembra. Obom klubom patrí naše poďakovanie, že počas asociačnej prestávky otestujú silu nášho juniorského výberu,“ zdôraznil Ernest Bokroš, ktorého počas desaťdňového kempu bude čakať náročná úloha - vyradiť pred odchodom do Švédska z tímu päť hráčov. "Do Malmö odcestuje 23 hokejistov - traja brankári a dvadsať korčuliarov. Som presvedčený, že nominovaní hráči sa v kempe zdravo popasujú o miestenku na svetový šampionát,“ dodal reprezentačný kormidelník výberu do 20 rokov. 

Nominácia SR "20" na sústredenie v Bratislave a dva prípravné zápasy v Trenčíne a Piešťanoch (13. - 22. decembra): 
Brankári: Samuel Baroš (HC Slovan Bratislava), Richard Sabol (HC ‘05 Banská Bystrica), Maroš Mikoláš (MsHK Žilina). 
Obrancovia: Patrik Luža, Tomáš Rusina, Michal Valjent, Patrik Bačik (všetci HC Slovan Bratislava), Daniel Gachulinec, Jakub Predajniansky (obaja HC ‘05 Banská Bystrica), Erik Černák (HC Košice), Ľubomír Dinda (HK ŠKP Poprad), Martin Kečkeš (HC Energie Karlovy Vary, ČR), Richard Buri (Minnesota Wilderness (NAHL/USA). 

Útočníci: Marko Daňo, Milan Kolena, Filip Mlynčár, Jozef Tibenský (všetci HC Slovan Bratislava), Rastislav Gašpar, Mário Lunter, Eduard Šimun (všetci HC ‘05 Banská Bystrica), Patrik Koyš, David Minárik (obaja HK Dukla Trenčín), Stanislav Horanský, Dominik Rehák (obaja MsHK Žilina), Pavol Skalický (HK Spišská Nová Ves), Martin Reway (Gatineau Olympiques, QMJHL/ Kan.), Dávid Gríger (HC Energie Karlove Vary, ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.). 

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Denis Godla, Patrik Maier (obaja HC Slovan Bratislava), Daniel Rzavský (HC Nitra), Maximilián Pajpach (HK ŠKP Poprad), Patrik Palovič (HK Dukla Trenčín), Kristián Horvát (PHK Prešov), Denis Šimek (HC Energie K. Vary/ČR), Matej Paulovič (Peterborough Petes, Kan.), Róbert Lantoši (Vik Västeräs HK, Švéd.). 

Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), Norbert Javorčík (asistent trénera), Anton Bartánus (asistent trénera od 19.12.), MUDr. Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri), Peter Bielik (mentálny tréner), Juraj Chabada (kondičný tréner). 

Príprava SR 20 pred MS 20: 
Piatok 20. decembra 2013 o 17.00 h: Dukla Trenčín - Slovensko "20" 
Sobota 21. decembra 2013 o 17.00 h: ŠHK 37 Piešťany - Slovensko "20"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies