V širšej nominácii Ruska na MS je 30 hráčov, chýba Aršavin

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 14:39 • 2 min
V širšej nominácii Ruska na MS je 30 hráčov, chýba Aršavin

MOSKVA - Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Fabio Capello oznámil širšiu nomináciu na majstrovstvá sveta do Brazílie, v ktorej figuruje 30 hráčov. Informoval o tom portál P.M. News. Vo výbere talianskeho kouča sa podľa predpokladov objavili opory mužstva - brankár Igor Akinfejev, obranca Sergej Ignaševič či stredopoliari Jurij Žirkov a Alan Dzagojev.

slovakia

left justify in out

Do nominácie sa nevošlo duo z moskovského Lokomotivu Roman Pavľučenko a Dmitrij Tarasov ani hviezda nedávnych rokov Andrej Aršavin. Capello sa spolieha výlučne na hráčov z domácej najvyššej súťaže, výnimku tvorí iba Pavel Pogrebňak z anglického Readingu.

 

Rusko sa naposledy predstavilo na MS v roku 2002, ako jediný zo súčasného mužstva sa na šampionáte v Japonsku a Kórejskej republike zúčastnil útočník Zenitu Petrohrad Alexander Keržakov. 

 

Rusi v príprave pred MS odohrajú tri stretnutia - 26. mája proti slovenským reprezentantom, 31. mája vyzvú Nórov a 6. júna si v generálke zmerajú sily s Maročanmi. V základnej H-skupine postupne narazia na hráčov Kórejskej republiky, Belgicka a Alžírska. 

 

Ako je známe, každý účastník MS musí najprv do 13. mája zverejniť širší káder, v ktorom nemôže byť viac ako 30 hráčov. Užšie nominácie s 23 futbalistami budú známe najneskôr 2. júna. Po tomto termíne bude možné nahradiť pôvodne nominovaného hráča iba v prípade vážneho zranenia, najneskôr však 24 hodín pred prvým duelom tímu na MS. 

Širšia nominácia Ruska na MS 2014: 
Brankári: Igor Akinfejev (CSKA Moskva), Jurij Lodygin (Zenit Petrohrad), Sergej Ryžikov (Rubin Kazaň), 
Obrancovia: Alexander Aňukov (Zenit Petrohrad), Alexej Berezuckij, Vasilij Berezuckij, Sergej Ignaševič, Georgij Ščennikov (všetci CSKA Moskva), Vladimir Granat, Alexej Kozlov (obaja Dinamo Moskva), Andrej Ješčenko (Anži Machačkala), Dmitrij Kombarov (Spartak Moskva), Andrej Semionov (Terek Groznyj), 
Stredopoliari: Igor Denisov, Jurij Žirkov (obaja Dinamo Moskva), Alan Dzagojev (CSKA Moskva), Jurij Gazinskij, Roman Širokov (obaja FK Krasnodar), Denis Glušakov (Spartak Moskva), Pavel Mogilevec (Rubin Kazaň), Viktor Fajzulin, Oleg Šatov (obaja Zenit Petrohrad), 
Útočníci: Vladimir Bystrov (Anži Machačkala), Alexander Keržakov (Zenit Petrohrad), Arťom Dziuba (Rostov), Alexej Jonov, Alexander Kokorin (obaja Dinamo Moskva), Maxim Kanunnikov (Amkar Perm), Pavel Pogrebňak (Reading/Angl.), Alexander Samedov (Lokomotiv Moskva) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies