V širšej nominácii Maďarska aj zranení Priskin, Dzsudzsák a Németh

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:54 • 2 min
V širšej nominácii Maďarska aj zranení Priskin, Dzsudzsák a Németh

BUDAPEŠŤ - Útočník Slovana Bratislava Tamás Priskin napriek zraneniu figuruje v širšej nominácii maďarskej futbalovej reprezentácie na EURO 2016. Nemecký tréner Bernd Storck zaradil do 30-členného kádra aj ďalších dvoch rekonvalescentov - Balázsa Dzsudzsáka a Krisztiána Németha.

slovakia

left justify in out

Medzi štvoricu brankárov sa nedostal Adam Bogdan - spoluhráč slovenského stopéra Martina Škrtela v FC Liverpool. Nováčikmi v áčku sú reprezentanti do 21 rokov Gergő Kocsis, Barnabás Bese, Roland Sallai a Máté Vida. "Pri zostavovaní nominácie sme mali problémy, pretože Priskin s Némethom sú zranení. Prvú časť sústredenia v Rakúsku nestihnú ani Zoltán Stieber a László Kleinheisler, ktorých čaká play off o postup do nemeckej bundesligy," povedal Storck pre uefa.com.

 

Maďari sa prebojovali na vrcholné podujatie po prvý raz od roku 1986, keď štartovali na MS v Mexiku. V baráži uspeli s Nórskom, pričom Priskin strelil v domácej odvete na štadióne Ferenca Puskása v Budapešti úvodný gól. Svoje vystúpenie na kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku odštartujú 14. júna v Bordeaux duelom proti Rakúšanom. O štyri dni neskôr ich v Marseille čaká Island a vystúpenie v F-skupine zakončia 22. júna v Lyone súbojom s Portugalskom.

 

širšia nominácia Maďarska na EUR0 2016:

brankári: Gábor Király (Haladás Szombathely), Dénes Dibusz (Ferencváros Budapešť), Péter Gulácsi (Lipsko), Balázs Megyeri (Getafe)

obrancovia: Attila Fiola (Puskás Akadémia), Gergő Lovrencsics (Lech Poznaň), Barnabás Bese (MTK Budapešť), Richárd Guzmics (Wisla Krakov), Roland Juhász (Videoton Székesfehérvár), Gergő Kocsis (Puskás Akadémia), Ádám Lang (Videoton Székesfehérvár), Ádám Pintér (Ferencváros Budapešť), Zsolt Korcsmár (Vasas Budapešť), Tamás Kádár (Lech Poznaň), Mihály Korhut (Debrecín)

stredopoliari: Ákos Elek (Diósgyőr), Zoltán Gera (Ferencváros Budapešť), Ádám Nagy (Ferencváros Budapešť), Máté Vida (Vasas Budapešť), László Kleinheisler (Werder Brémy), Roland Sallai (Puskás Akadémia)

útočníci: Balázs Dzsudzsák (Bursaspor), Zoltán Stieber (1. FC Norimberg), Ádám Gyurcsó (Pogoň Štetín), Ádám Szalai (Hannover), Krisztián Németh (Al-Gharafa), Nemanja Nikolic (Legia Varšava), Tamás Priskin (Slovan Bratislava), Dániel Böde (Ferencváros Budapešť), László Lencse (Újpest)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies