V Singapure pritvrdili proti antivaxerom! Za lekársku starostlivosť si zaplatia z vlastného vrecka

NETKY.SK • 15 November 2021, 07:00 • 2 min
V Singapure pritvrdili proti antivaxerom! Za lekársku starostlivosť si zaplatia z vlastného vrecka

SINGAPUR - Singapurska vláda sa rozhodla urobiť nepopulárne rozhodnutie! Tvrdí, že ak sa ľudia nechali dobrovoľne nakaziť koronavírusom a skončia v nemocnici, musia si sami platiť účty za lekársku starostlivosť.

slovakia

left justify in out

Singapur sa rozhodol rázne zakročiť proti ľuďom, ktorí odmietajú očkovanie. Ak ľudia ochorejú na Covid-19, za lekárske ošetrenie si zaplatia z vlastného vrecka.

 

Vláda tento krok vysvetlila veľmi jednoducho. Kto sa nechá dobrovoľne nakaziť, bude musieť znášať aj následky s tým spojené. Rozhodnutie bude platiť od 8. decembra. Ľudia tak dostali ešte tri týždne na zmenu svojho postoja. Informoval o tom portál novinky.cz s odvolaním sa na denník The Washington Post.

 

Vláda k tomuto kroku dospela v reakcii na rapídny nárast počtu infikovaných. Úrady argumentujú tým, že v nemocniciach končia najmä nezaočkovaní pacienti, ktorí si vyžadujú intenzívnu starostlivosť a neúmerne zaťažujú zdravotnícky systémZo zdravotného poistenia sú zatiaľ hradené všetky náklady na liečbu Covid-19 v plnej výške všetkým Singapurčanom a osobám s trvalým pobytom či držiteľom dlhodobých víz.

 

Singapur patrí ku krajinám s najvyššou mierou zaočkovanosti na svete. Vakcináciu podstúpilo až 85 percent ľudí. Napriek prísnym opatreniam a nariadeným karanténam, však počet novo infikovaných rapídne narastá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies