V Singapure majú svietiaci chodník: Z bezpečnostného opatrenia sa stala turistická atrakcia

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 12:59 • 2 min
V Singapure majú svietiaci chodník: Z bezpečnostného opatrenia sa stala turistická atrakcia

V Singapure majú chodník, ktorý sa trbliece tisíckami drobných svetielok. Malo by ísť o alternatívu k bežnému pouličnému osvetleniu.

slovakia

left justify in out

Singapur chce neustále napredovať a je naklonený najrôznejším novinkám. Momentálne tu premýšľajú nad alternatívnym pouličným osvetlením, ktoré sa zatiaľ vo svete neobjavilo. Ide o svietiace chodníky.

 

Nápad sa rozhodli otestovať pri starej železničnej trati. Zatiaľ ide len o stometrový úsek, ktorý je vybavený tisíckami malých svetielok. Využíva sa tu špeciálna zlúčenina, ktorá cez deň pohlcuje UV žiarenie a počas noci svieti. Táto látka sa už v minulosti pridávala do mnohých výrobkov žiariacich v tme a nie je zdravia škodlivá.

 

Pokiaľ by sa tento variant verejného osvetlenia osvedčil, mohol by v budúcnosti tvoriť v meste až 24 kilometrový úsek a nahradil by bežné pouličné lampy.

 

Napriek tomu, že chodník je zatiaľ len krátky, prilákal už davy turistov, ktorí sa tu snažia vytvoriť čo najkrajšie fotografie. Mesto sa však vyjadrilo, že cieľom bola predovšetkým bezpečnosť ľudí, preto chcú neskôr pracovať aj s ich spätnou väzbou a názormi.

 

 

Rail corridor #glowinthedark #funnightout

Príspevok, ktorý zdieľa Melissa Lee Kar Yan (@melissalky),

 

Chasin' pavements

Príspevok, ktorý zdieľa Toh Jun Chuan (@t_oh.j_c),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies