V sinajskom al-Aríši protestujú stovky ľudí

NETKY.SK • 8 August 2012, 06:14 • 2 min
V sinajskom al-Aríši protestujú stovky ľudí

V sinajskom al-Aríši protestujú stovky ľudí - Politika Protesty sa rozpútali dnes v egyptskom meste al-Aríš na Sinajskom polostrove v čase, keď eskalovali zrážky medzi ozbrojenými mužmi a bezpečnostnými silami. Stalo sa tak niekoľko dní po tom, ako 16 poh

slovakia

left justify in out

img

Protesty sa rozpútali dnes v egyptskom meste al-Aríš na Sinajskom polostrove v čase, keď eskalovali zrážky medzi ozbrojenými mužmi a bezpečnostnými silami. Stalo sa tak niekoľko dní po tom, ako 16 pohraničníkov prišlo na Sinaji o život pri útoku čiastočne pripisovanom palestínskym militantom.
      "Boh je veľký," skandovali stovky protestujúcich pred úradom guvernéra, uviedol jeden z očitých svedkov pre agentúru Reuters. Demonštranti žiadali ochranu zo strany štátu po sérii útokov na stanovištia bezpečnostných síl v meste.
      Aj v noci nadnes trvali prestrelky, ale zatiaľ sa neobjavili správy o zranených osobách, uviedla egyptská agentúra MENA. Dnešný útok na stanovište bezpečnostných síl bol podľa egyptskej agentúry 29. v poradí od povstania pred 18 mesiacmi. 
      Sinaj, kedysi populárna destinácia pre izraelských turistov, sa čoraz viac stáva oblasťou, kde neplatí zákon - a to najmä od zvrhnutia egyptského prezidenta Husního Mubaraka. Izrael sa domnieva, že agenti al-Káidy sa infiltrovali na toto územie a palestínski militanti z pásma Gazy podnikajú zo Sinaja útoky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies