V sieti nemocníc ProCare a Svet zdravia stiahli svoje výpovede všetci lekári

NETKY.SK • 1 December 2022, 14:16 • 2 min
V sieti nemocníc ProCare a Svet zdravia stiahli svoje výpovede všetci lekári

BRATISLAVA - V sieti nemocníc ProCare a Svet zdravia stiahli svoje výpovede všetci lekári. Nemocnice preto pokračujú v poskytovaní akútnej aj plánovanej zdravotnej starostlivosti bez obmedzení. TASR o tom informoval hovorca siete Tomáš Kráľ.

slovakia

left justify in out

"Personálna situácia je v rámci nemocníc Svet zdravia stabilizovaná. V 17 nemocniciach spadajúcich do skupiny ProCare a Svet Zdravia sme zaznamenali celkovo 26 výpovedí v súvislosti s aktivitami Lekárskeho odborového združenia. K včerajšiemu dňu ani jeden lekár na svojej výpovedi v súvislosti s aktivitami LOZ nezotrval a všetci pokračujú v pracovnom pomere ďalej," priblížil hovorca. Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. Parlament krátko pred podpísaním memoranda schválil zvýšenie platov lekárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona